Volledig scherm
Jeroen Veldmate maakte de enige goal van de wedstrijd. © BSR Agency
1
EINDE
0
  • Jeroen Veldmate 76'

NAC verliest zicht op rechtstreekse promotie na late nederlaag bij Go Ahead Eagles

In de strijd om rechtstreekse promotie heeft NAC zich zondagmiddag een slechte dienst bewezen. Go Ahead Eagles had in de Adelaarshorst aan een rake penalty van Jeroen Veldmate genoeg om de ploeg van Willem Weijs een gevoelige tik uit te delen (1-0).

De wedstrijd in Deventer ging verlaat van start, omdat supporters van NAC weigerden in te stappen in een supportersbus die vol zat met schimmel. Daarop besloten de clubs in overleg met de lokale autoriteiten om vijftien minuten later af te trappen.

Het kwartiertje extra rust bleek geen effect te hebben op het spel van zowel Go Ahead Eagles als NAC. Beide ploegen kwamen donderdag nog in actie in de strijd om de KNVB-beker en hadden in de eerste helft de grootste moeite om secuur spel op de mat te leggen.

Alle hoogtepunten van het duel zien? Bekijk hier de samenvatting!

Verschueren mist oog in oog met Verhulst

Dat zorgde ervoor dat grote kansen aanvankelijk uitbleven. Tot kort voor rust, toen Arno Verschueren via een gelukje ineens oog in oog kwam met doelman Hobie Verhulst. De aanvoerder van NAC moest zich helemaal strekken om de bal nog te kunnen raken en slaagde daar ook in, maar Verhulst hoefde niet in actie te komen op de poging van de Belg. 

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: met een wild schot van Huseyin Dogan. Het bleek wel het startsein van een NAC-offensief, dat verder geen grote mogelijkheden opleverde. Even leek Go Ahead Eagles daarna aan te zetten, maar voor beide doelen bleef het relatief rustig. Twintig minuten voor tijd deed Verschueren opnieuw van zich spreken na een fijn balletje van Dogan, maar de aanvoerder vond dit keer Verhulst op zijn weg.

Penalty Veldmate

Dat kwam NAC uiteindelijk duur te staan, omdat de thuisploeg volkomen onterecht een strafschop kreeg nadat invaller Maarten Pouwels met een fopduik naar de grond was gegaan. Van een overtreding van Roger Riera was geen sprake. Ondanks felle protesten bleef scheidsrechter Joey Kooij bij zijn standpunt: strafschop. Jeroen Veldmate pakte het cadeau een kwartier voor tijd gretig uit. Hij schoot de bal hard en onhoudbaar in de rechterhoek. Omdat NAC er in het vervolg niet meer aan te pas kwam, kwam de zege voor de thuisploeg geen enkel moment meer in gevaar.

Door de nederlaag staat op acht punten van De Graafschap en FC Volendam en is rechtstreekse promotie nagenoeg onhaalbaar geworden voor NAC. 

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.