Volledig scherm
Jong Ajax - NAC

NAC verliest uit van sterker Jong Ajax: 2-1

AMSTERDAM - NAC speelde vrijdagavond tegen Jong Ajax in de Amsterdam ArenA. Jong Ajax won met 2-1. Lange tijd zag het er naar uit dat een sprankelend Jong Ajax simpel langs een machteloos NAC zou gaan. Een treffer van Cyriel Dessers bracht de spanning terug in het duel.

Op slag van rust schoot Anwar El Ghazi de 1-0 binnen. Uit een corner van Donny van Beek kopte Matthijs de Ligt de 2-0 achter Brondeel. De Amsterdammers zijn de hele wedstrijd al heer in meester in eigen huis. Met vlot lopende aanvallen hielden ze NAC constant onder druk. Alleen de afwerking wilde lange tijd niet lukken.

Schoten van Cerny, El Ghazi en Nouri gingen rakelings naast of werden gekeerd door NAC-doelman Brondeel. Op slag van rust viel dan toch de 1-0. Ingeleid door een briljant passje van Abdelak Nouri legde Pelle Clement de bal panklaar voor El Ghazi. Van dichtbij haalde hij hard uit: 1-0.

NAC kon er lange tijd bitter weinig tegen over stellen. Net toen het even onder de druk van Amsterdammers uit leek te komen, maakten die de 2-0. Invaller Mounir El Allouchi leidde knap de 2-1 in. Hij speelde Jeff Stans aan en die op zijn beurt vond Dessers. De Belg draaide zich goed vrij en schoof de 2-1 in het doel.

Opvallend is dat bij NAC niet Robbie Haemhouts, maar Grad Damen op het middenveld de vervanger is van de geblesseerde Gianluca Nijholt. Daarmee is de rol van aanvoerder Haemhouts voorlopig uitgespeeld nadat hij twee weken zijn basisplaats was kwijtgeraakt.

NAC is met een volle ziekenboeg afgereisd naar Amsterdam. Twee spelers die Marinus Dijkhuizen bevielen de laatste weken, Danny Verbeek en Gianluca Nijholt, moet hij missen vanwege blessures.

"Gelukkig hebben we een brede selectie", zei hij donderdag voor de camera van BN DeStem.

Bij Jong Ajax maakt international Anwar el Ghazi voor het eerst zijn opwachting. De aanvaller werd begin deze week door trainer Peter Bosz voor een maand teruggezet naar de beloften. Doelman Tim Krul, ook al een international, doet niet mee. Krul is nog niet genoeg bevonden.

Opstellingen
Ajax:
Leeuwenburgh; Mazraoui, De Ligt, Sanniez, Dankerlui; Eiting, De Jong, Nouri; El Ghazi, Clement, Cerny
NAC: Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Stans, Rommens, Damen; Korte (70. Adarabioyo), Dessers en Barker (55. El Allouchi).

Bekijk het duel terug aan de hand van de tweets van NAC-watcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco

Volledig scherm
El Ghazi, de man van de 1-0, in duel met NAC-aanvaller Barker. © Pro Shots

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (39%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
867 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen