Volledig scherm
Thierry Ambrose was trefzeker vanaf elf meter. © Pro Shots

NAC verliest 'geheim duel' van AA Gent

GeheimAchter gesloten deuren heeft NAC donderdagmiddag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen AA Gent die het met 3-1 verloor. Op last van de lokale autoriteiten in Gent waren supporters en media niet welkom bij het oefenpotje.

De van zijn knieblessure herstelde Thierry Ambrose, hij werd in de rust gebracht voor Thomas Enevoldsen, redde vlak voor tijd de eer met een benutte strafschop nadat Frank Andrijasevic (twee keer) en Siebe Horemans de Gentenaren op een comfortabele 3-0-voorsprong hadden gezet.

Opvallend waren de basisplaatsen van Nigel Bertrams en Paolo Fernandes. Doelman Bertrams moet zich ondanks zijn uitmuntende optreden in Utrecht schikken in een reserverol achter Mark Birighitti, terwijl de technisch begaafde Fernandes voor het eerst in twee maanden aan de aftrap mocht beginnen. 

Daarnaast werd Gianluca Nijholt, aanvoerder van het tweede en bankzitter bij het eerste, twintig minuten speeltijd gegund. 

Afwezig waren Menno Koch, Pablo Mari, Chiro Ntoko, Olivier Rommens, Robbie Haemhouts en Thomas Agyepong, allen vanwege blessures. Terwijl Richelor Sprangers op het vliegtuig is gestapt voor een oefenduel van Haïti en Karol Mets met Estland tegen Finland speelt. 

Waarom Birighitti, Feyo Glim, Jeff Stans en Bodi Brusselers niet in actie kwamen in Gent, is niet duidelijk. 

AA Gent - NAC 3-1 (2-0) - 8. Andrijasevic 1-0, 18. Horemans 2-0, 48. Andrijasevic 3-0, 89. Ambrose (pen.) 3-1.
Opstelling: Bertrams; Sporkslede (46. Horsfield), Verschueren, Meijers (70. Stenzler), Angeliño (70. Vliet), Vloet (70. Nijholt), El Allouchi (70. Van den Biggelaar); Korte, Garcia, Fernandes (70. Snepvangers); Enevoldsen (46. Ambrose). 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement