Volledig scherm
Aro Muric in duel met Vincent Janssen. © REUTERS

'NAC verlegt interesse van Brondeel naar Muric'

In de zoektocht naar een nieuwe keeper heeft NAC zijn blikveld verlegd naar Manchester City. Ingewijden weten te melden dat de 19-jarige Arijanet (Aro) Muric op de nominatie staat om naar Breda te gaan. Een boom van een vent van bijna twee meter.

Dat verklaart grotendeels de radiostilte vanuit NAC richting Jorn Brondeel. Nadat technisch directeur Hans Smulders bijna twee weken geleden voor het laatst informeerde naar de Belgische doelman, heeft het management niets meer vernomen. Ook FC Twente niet, dat bereid is mee te werken aan een transfer van Brondeel.

Door het onverwachte vertrek van de beoogde eerste keeper Nigel Bertrams is NAC naarstig op zoek naar een doelman met garanties. Het oefenduel met Victoria’03 dinsdag (7-1 zege) maakte eens te meer duidelijk hoe nijpend de situatie is. Omdat Mark Birighitti ontbrak vanwege een lichte blessure zat Sem Custers op de bank. De 18-jarige Limburgse jeugdspeler was de back-up van Karol Niemczycki. De 19-jarige Pool die volgens het oorspronkelijke plan komend seizoen zijn wedstrijden gaat spelen bij Jong NAC.

Derde keeper

Muric fungeerde bij Manchester City het afgelopen jaar als derde keeper achter Ederson en Claudio Bravo. Het Engelse talent Angus Gunn is onlangs verkocht aan South ampton en oud-Engels international Joe Hart wordt eveneens verkocht. De in Zwitserland geboren Montenegrijnse jeugdinternational Muric maakte vorig seizoen deel uit van de City-beloften en wacht nog op zijn profdebuut.

Maandag vliegt NAC naar Manchester voor een zesdaags trainingskamp waar het als gast van City gebruik maakt van de faciliteiten op de Etihad Campus. Dan zal ook de vraag beantwoord worden of Muric met het Manchester City van Pep Guardiola meegaat naar de VS voor de USA Tour (van 17 tot en met 29 juli). Als dat het geval is, kan de Zwitser op z’n vroegst twee weken voor de start van de competitie aansluiten.

Volledig scherm
Muric © Action Images via Reuters