Anouar Kali.
Volledig scherm
Anouar Kali. © BSR Agency

NAC verhuurt Kali aan het Belgische Virton

Deadline Day, de laatste dag dat de markt open is, was een kwestie van de lange adem. Maar net voor middernacht is het NAC dan toch gelukt om de niet meer gewenste Anouar Kali te lozen, de speler die sinds het begin van de voorbereiding apart van het eerste elftal trainde.

De middenvelder die deze zomer een blok aan het been was van de Bredase club, vertrekt naar Excelsior Virton. De Belgische eerstedivisionist neemt Kali op huurbasis over en heeft de optie om hem volgend jaar definitief in te lijven mocht de samenwerking van beide kanten bevallen.

Vorig seizoen kwam de Utrechter, inclusief beker, tot 22 wedstrijden (geen doelpunten, geen assists) waarin zijn bijdrage beperkt bleef tot obligate en risicoloze ballen. Afgeschreven door Mitchell van der Gaag, tot leven gewekt door Ruud Brood met een basisplaats in de laatste acht competitieduels nadat hij de vier maanden ervoor twee keer mocht meedoen, waaronder de catastrofale 3-0-nederlaag bij De Graafschap op 1 februari.

Kali werd een jaar geleden gehaald en tekende een vet contract voor drie seizoenen toen het tijdperk Hans Smulders op zijn einde liep. Onder de nieuwe technisch directeur Tom Van Den Abbeele was na de degradatie geen plaats meer voor de speler die in de eerste divisie zo’n anderhalf ton salaris zou opstrijken. Het grootste gedeelte zal nu worden opgehoest door het Belgische Virton. Hoeveel dat is, daarover doet NAC geen uitspraken.