Volledig scherm
Karol Niemczycki. © BSR/SOCCRATES

NAC verhuurt doelman Niemczycki aan Poolse club

NAC verhuurt doelman Karol Niemczycki dit seizoen aan de Poolse club Puszcza Niepolomice. De doelman die gisteren 20 jaar is geworden, keert terug naar zijn geboorteland en speelt het komende seizoen op huurbasis voor eerstedivisionist Puszcza Niepolomice.

Van Niemczycki (20) waren de verwachtingen nochtans hooggespannen toen hij eind 2017 een vijfjarig contract signeerde. De aanhoudende keepersstrubbelingen ten spijt, is het talent niet verder gekomen dan een korte invalbeurt (6 mei 2018 uit bij FC Twente) en een basisplaats (25 augustus 2018 thuis tegen Excelsior). Met het aantrekken van Nick Olij, onbetwist de man voor trainer Ruud Brood, was het vooruitzicht op speeltijd nihil.

Een overgang van Niemczycki naar partner Helmond Sport ketste eerder af, omdat eerste keus Stijn van Gassel de Oost-Brabantse club trouw bleef. De NAC-leiding wil Niemczycki namelijk alleen verhuren als hij daadwerkelijk als nummer 1 aan de competitie begint. Puszcza Niepolomice biedt NAC die mogelijkheid, daar is de sluitpost verzekerd van een basisplaats.

Niet onbelangrijk: het kleine stadje Niepolomice, nog geen tienduizend inwoners, ligt op 25 kilometer van Krakau, de geboortestad van Niemczycki waar hij tevens zijn jeugd doorbracht. In een vertrouwde omgeving moet hij voor het eerst in zijn profcarrière een competitie lang onafgebroken onder de lat staan en uitgroeien tot een volwassen doelman.