NAC-verdediger Van Hecke genoot van duels met Verheydt: ‘Hij is één blok beton’

videoJan Paul van Hecke blonk tegen Almere City niet alleen uit vanwege zijn benutte penalty, maar ook omdat hij zijn mannetje stond achterin. Hij was zijn directe tegenstander, de beresterke Thomas Verheydt, vaak de baas. ,,Ik vond het mooie duels.”

Maandag stond Van Hecke tegenover de sterke Bryan Brobbey van Jong Ajax, nu tegenover de niet minder imposante Verheydt. ,,Zo, ja... Hij is één blok beton als je er tegenaan loopt. Ik vond het mooie duels. Hij zei na de wedstrijd ook tegen mij dat we mooie duels hadden uitgevochten. Thomas is een goeie gast. Op het veld gingen we er hard in.”

Bij de strafschop na een klein uur kende Van Hecke geen zenuwen. ,,Nuchter? Ik weet het niet. Maar ik was niet echt gespannen. Ik hoorde het publiek mijn naam zingen, dat doet sowieso wel goed. Ik schoot 'm goed binnen, dat was mooi.”

Wolken

De 19-jarige verdediger is de revelatie na de winterstop. Pas sinds december heeft de Zeeuw een basisplaats. ,,Ik hoop dat ik er nog lang in mag blijven staan, dat ik het goed blijf doen. Er komen is makkelijk, maar je moet er blijven en doorgroeien. Het gaat de goede kant op, maar ik ga niet met mijn hoofd in de wolken lopen. Dat heeft weinig zin. Complimenten zijn leuk, die neem ik tot me en dan ga ik door.”

Maandag maakt hij zijn eerste carnaval met NAC mee. ,,Ik heb het nog niet vaak gevierd, dat is in Zeeland niet zoveel. Maar ik houd wel van een gezellig feestje, dus carnaval zal wel bij me passen.”

Van Hecke zit achter Verheydt aan.
Volledig scherm
Van Hecke zit achter Verheydt aan. © BSR Agency

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
942 stemmen