Volledig scherm
‘Wat we lieten zien tegen Vitesse was prima, maar we weten ook dat we het in wedstrijd erna op momenten lieten afweten.’ © ANP Pro Shots

NAC-trainer Mitchell van der Gaag: ‘Logisch dat we tegen PEC met dezelfde elf beginnen’

Na de met 2-1 gewonnen wedstrijd is het volgens NAC-trainer Mitchell van der Gaag ‘logisch’ dat hij zaterdagavond tegen concurrent PEC Zwolle hetzelfde elftal het kunstgras opstuurt.  Met de kanttekening dat Pele van Anholt ook in Zwolle als rechtsback de plaats inneemt van de geblesseerde Fabian Sporkslede.

,,We hebben tegen Vitesse als team een prima resultaat behaald. De manier waarop we dat deden was ook prima. Alleen het uitvallen van Fabian was een domper", zo kijkt Van der Gaag terug op de zege die NAC van de laatste plaats heeft verlost. Tegen het twee plekken en drie punten hoger staande PEC Zwolle kan een volgende stap gemaakt worden. 

In de nabespreking liet de trainer ook weten dat het handhaven van het winnende team bij NAC ook weer niet als vanzelfsprekend mag worden gezien. ,,Omdat we iedere keer na een goed resultaat in de wedstrijd erop op momenten niet thuis gaven. Natuurlijk was het prima wat we tegen Vitesse hebben laten zien, maar daarmee lossen we nog niks op. Daarvoor zullen we een reeks moeten neerzetten. En dat doe je door te brengen wat we de eerder deden tegen PSV, Heracles en Vitesse.”

De verwachte elf van NAC: Van Leer; Van Anholt, Koch, Klomp, Mets, Leigh; Verschueren, Korte, Nijholt; Rosheuvel, Te Vrede.

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.