Peter Hyballa
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hyballa © BSR Agency

NAC-trainer Hyballa: ‘In de kroeg leer ik juist de mensen kennen’

NAC-trainer Peter Hyballa geeft zijn spelers de vrijheid om op maandag carnaval te vieren. Een dag later peigert hij ze af met een dubbele training. ,,Dat vind ik sympathiek aan deze spelers, we hebben niet zoveel diva’s.”

,,Drink ik bier of drink ik geen bier?” Peter Hyballa kijkt zichzelf aan op carnavalsmaandag en herhaalt die levensvraag een paar keer. Dan werpt hij de schroom van zich af en gaat op in het volksvermaak. ,,Ik ben een topsportcoach en moet een voorbeeld zijn, maar ik wil helemaal geen voorbeeld zijn. Iedereen moet kunnen doen wat hij wil.”

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.