Volledig scherm
EPA

NAC-trainer Dijkhuizen: wij komen beter voor de dag dan tegen VVV (video)

BREDA - Marinus Dijkhuizen heeft vertrouwen dat NAC in het duel tegen De Graafschap aanmerkelijk beter voor de dag komt dan in het verloren bekerduel van afgelopen dinsdag tegen VVV Venlo.

"Waarom?", zegt Dijkhuizen. "Omdat Barker nu niet in de file staat. En omdat ik verwacht dat Dessers nu wel mee kan spelen."

NAC begint als nummer drie van de ranglijst aan de thuiswedstrijd (vrijdag, 20.00 uur), terwijl de bezoekers op positie 8 van de klassering in de Jupiler League staan.

De Bredanaars wonnen tot op heden slechts een van de vijf thuisduels die ze - inclusief het bekertreffen met VVV- dit seizoen speelden. Uit gaat het aanmerkelijk beter. Dijkhuizen denkt niet dat de druk van het spelen voor veel publiek in het eigen Rat Verlegh Stadion een rol speelt. "het stadion is geen excuus. Spelen voor veel publiek, daar moet je niet voor weglopen, dat hoort bij NAC".

Bekijk het hele interview met de NAC-trainer.

Vooruitblik op NAC - De Graafschap met Marinus Dijkhuizen. Interview: Yadran Blanco.
  1. NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    De keeperscrisis houdt aan bij NAC. De Australische goalie Mark Birighitti liet zich zaterdagavond in Zwolle al vroeg verrassen door een geplaatst schot van Youness Mokhtar. Dat doelpunt achtervolgde hem en NAC de verdere wedstrijd. Birighitti bleef de onzekere pion in een strijd, waarin zowel PEC Zwolle als NAC levensgrote kansen kregen. Die gingen allemaal mis en daardoor stapte Birighitti uiteindelijk als de grote schlemiel van het kunstgras in Zwolle.