Volledig scherm
© Pro Shots

NAC-trainer Dijkhuizen: 'Koploper zijn zegt me niet zoveel'

GROESBEEK - NAC staat na twee wedstrijden bovenaan, maar trainer Marinus Dijkhuizen loopt niet te hard van stapel. "Koploper zijn zegt me niet zoveel, omdat we tegenstanders hebben gehad die waarschijnlijk in het rechterrijtje eindigen."

Dijkhuizen noemt het een prettige bijkomstigheid. Liever heeft hij het over de saamhorigheid van zijn spelers. "Als je ziet hoe we de laatste tien minuten de zege over de streep trekken, stemt mij dat zeer tevreden."

"We speelden niet top, maar creëerden in de eerste helft toch vijf tot zes kansen”, benoemt Dijkhuizen. "Dit team heeft spirit. We zijn nooit in de problemen gekomen. De overwinning is dik verdiend."

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.