NAC-trainer Brood blij voor Van Hooijdonk: ‘Er kwam toch wat druk op hem te zitten’

videoDankzij twee treffers van invaller Sydney van Hooijdonk won NAC maandagavond van Jong AZ (1-2). Trainer Ruud Brood zag dat zijn ploeg veerkracht toonde en een beter figuur sloeg dan enkele dagen terug. ,,We bleven erin geloven.”

Jong AZ kwam maandagavond met een aantal selectiespelers op de proppen. Ondanks de versterking vanuit het ‘eerste’ bij de tegenstander bleef oefenmeester Brood stoïcijns aan zijn plan vasthouden. ,,Ik heb de spelers voorgehouden dat ze naar zichzelf moeten kijken. Wil je bepaalde doelstellingen bereiken, zal je dit soort wedstrijden moeten winnen.”

De tevreden trainer zag zijn ploeg beter voor de dag komen dan vrijdag tegen Jong FC Utrecht (0-0). Zeker voor het doel leek NAC een stuk meer vastberaden. ,,Er zat meer overleg in het aanvalsspel. We keken meer naar elkaar. Het geduld, de rust en het overzicht was beter dan vrijdag.” Ook het feit dat NAC een achterstand omboog, deed Brood goed. ,,Het is altijd lekker als je ziet dat ze erin blijven geloven. Zeker op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen.”

Gouden wissel

Dankzij een rake wissel wisten de Bredanaars de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een dubbelslag van invaller Sydney van Hooijdonk trok de wedstrijd over de streep. Glunderend vertelt Brood over zijn pupil. ,,Het is geweldig wat Sydney vanavond gedaan heeft. Er kwam toch wat druk op hem te zitten. Als je dan je eerste goal voor NAC vanavond maakt, is dat prachtig.”

Behalve de late zege van NAC, liet ook concurrent De Graafschap maandag in de slotfase punten liggen. Een kers op de taart. ,,Het was een vervelende vrijdagavond, maar nu is het mooi. Concurrenten laten het ook liggen en hebben het eveneens moeilijk. Wij zijn nu vooral blij dat we gewonnen hebben en weer aansluiten.”

Ruud Brood won maandag met NAC van Jong AZ.
Volledig scherm
Ruud Brood won maandag met NAC van Jong AZ. © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3527 stemmen