Volledig scherm
© Pro Shots

NAC tevreden over samenwerking met Manchester CityBREDA – Hans Smulders is zeer te spreken over de samenwerking met Manchester City. De Engelse topclub met wie NAC in april een vijfjarig samenwerkingsverband startte. Dat de betere talenten in de eredivisie zijn gestald, in totaal zes spelers, as geen verrassing voor de technisch directeur van de Bredase eerste divisionist.”


„In het traject dat is uitgestippeld, maken we normale stappen. Negentig procent van de spelers die wij wilden hebben, zijn gekomen. Alleen de centrale verdedigers niet. Wij hadden er geen rekening mee gehouden dat verdediger Tosin Adarabioyo bovenmatig zou presteren, terwijl Kean Bryan in Engeland wilde blijven. Spelers moeten geloven in dit NAC, anders komen ze niet.”

Eist Manchester City dat NAC promoveert naar de eredivisie?
„Nee. Eredivisie maakt het wel makkelijker spelers te overtuigen voor NAC te kiezen. City wil dat spelers zich ontwikkelen. Misschien is het voor City in dat perspectief juist beter dat NAC eerste divisie speelt. In de eerste divisie krijgen wij alleen de first-on-loan-spelers. Talenten die voor het eerst naar het buitenland gaan. City wil dat ze een stap maken waarbij ze de kans hebben om zich het meest te ontwikkelen. In het linkerrijtje eredivisie is de kans kleiner dat ze veel minuten maken. NAC is voor City nu de ideale omgeving voor first-on-loan-spelers. Een leerschool binnen en buiten het veld. Geweldige fans, veel druk, de pers die er bovenop zit: een stukje lifestyle. Als NAC in de eredivisie speelt, komen wij in aanmerking voor andere spelers.”