De Kuip en de beker.
Volledig scherm
De Kuip en de beker. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

NAC tegen Feyenoord gesteund door 1.200 supporters, achterblijvers krijgen groot scherm in Rat Verlegh Stadion

UPDATEOp donderdag 5 maart worden de deuren van het Rat Verlegh Stadion geopend voor supporters die geen kaartje hebben voor Feyenoord - NAC. De achterblijvers kunnen de halve finale van de KNVB-beker in eigen stadion op een groot scherm volgen. Dat heeft de club woensdag bekendgemaakt.

NAC wordt in De Kuip gesteund door 1.200 gelukkigen, waar NAC had ingezet op 1.800 kaarten. Het onderste vak op de korte zijde onder het uitvak (600 plaatsen) houdt Feyenoord echter voor zichzelf. 

Nog voor de officiële kaartverkoop van start ging, namen de supportersvereniging van NAC (234 kaarten) en de -groeperingen Breda Loco's (89), Stichting Vak G (84), Fr0nt76 (84) in totaal 491 tickets af. Daarnaast gaf NAC te kennen dat sponsoren en vrijwilligers die zich belangeloos voor de club inzetten speciaal voor het bekerduel bij elkaar opgeteld zo'n 300 kaarten krijgen. 

Daarmee bleven er circa 400 kaarten over. Daar is de gebruikelijke verdeling voor uitwedstrijden op toegepast: eerst zijn de zogeheten Uitkaart+-houders aan de beurt. Een dag later kunnen leden van de Club van 1912 (dat zijn mensen die voor tien jaar een seizoenkaart hebben) kaartjes kopen. En weer een dag later zijn de gewone seizoenkaarthouders -  gevolgd door clubcardhouders - aan de beurt.

In drie seconden uitverkocht

De Uitkaart+-houders konden dinsdag kaarten kopen. Daarna waren er volgens fansite De Rat nog 225 kaarten over voor de Club van 1912. Die kaarten waren woensdagochtend binnen 3 seconden uitverkocht. De gewone seizoenkaarthouders vissen daardoor helemaal achter het net. 

De gang van zaken leidde tot veel teleurstelling bij NAC-supporters. Er gingen ook geruchten dat er een fout was gemaakt bij de verkoop voor Uitkaart+-houders, waardoor die veel te veel kaarten zouden hebben gekregen. Het klopt dat er een technische fout is gemaakt, zegt een woordvoerder van NAC. “De Uitkaart+houders konden ook een vriendenkaart kopen. Dat was niet de bedoeling. De fout is hersteld, maar daardoor zijn wel veertig kaarten meer verkocht dan de bedoeling was.” 

Om mogelijk te maken dat supporters die geen kaartje voor de Kuip hebben toch in grote gezamenlijkheid de wedstrijd kunnen bekijken, plaatst NAC in het Rat Verlegh Stadion een groot scherm. Daar zijn 3.750 kaarten voor beschikbaar. Belangstellenden dienen wel 6 euro te betalen om Feyenoord - NAC in het eigen stadion te kunnen volgen. “Daar verdienen wij niks op. Het entreegeld gebruiken we alleen om de kosten te dekken,” zegt de NAC-woordvoerder. “

Uiteraard is de halve finale ook in diverse cafés in de Bredase binnenstad te volgen. 

De Kuip.
Volledig scherm
De Kuip. © Pim Ras Fotografie