Volledig scherm
Kean Bryan

NAC target Kean Bryan blijft toch in Engeland

BREDA - De clubs kwamen weken geleden tot overeenstemming. Ook de speler had oren naar een tijdelijke tussenstop in Nederland. Alles leek in kannen en kruiken. Kean Bryan kwam vier weken geleden, ondanks een polsblessure, zelfs sfeer proeven en pakte een ‘Avondje NAC’ mee. Daarna bleef het lang stil. Totdat een delegatie van Manchester City, begin deze week twee dagen op bezoek in Breda, te kennen gaf dat Bryan er vanaf ziet om op huurbasis naar NAC te komen. In zijn plaats is woensdag Shay Facey ingevlogen.

Bryan voert privéredenen aan voor zijn beslissing om te bedanken voor een jaartje eerste divisie. De 19-jarige centrale verdediger, aanvoerder van het beloftenteam van Manchester City, wil verhuurd worden aan een club in Engeland. Na de afmelding van Bryan heeft NAC direct doorgeschakeld en in overleg met partner Manchester City gekozen voor Facey.

Dat is een 21-jarige Engels jeugdinternational die ook een Jamaicaans paspoort heeft. In het kalenderjaar 2015 kwam hij als basisspeler tot 23 competitiewedstrijden voor New York City. Die club maakt net als Manchester City deel uit van de City Football Group. Na zijn avontuur in de VS, werd Facey begin dit jaar kort bij de Engelse eerstedivisionist Rotherham United gestationeerd. Daar kwam hij tot vijf optredens. Facey traint deze dagen als stagiair mee in Zundert, is vrijdag als toeschouwer aan wezig bij NAC - FC Den Bosch en vliegt zaterdag terug naar Manchester. Daarna wordt bekeken of alle partijen, NAC, Manchester City en Facey, openstaan voor een verhuur.