Volledig scherm
Kean Bryan

NAC target Kean Bryan blijft toch in Engeland

BREDA - De clubs kwamen weken geleden tot overeenstemming. Ook de speler had oren naar een tijdelijke tussenstop in Nederland. Alles leek in kannen en kruiken. Kean Bryan kwam vier weken geleden, ondanks een polsblessure, zelfs sfeer proeven en pakte een ‘Avondje NAC’ mee. Daarna bleef het lang stil. Totdat een delegatie van Manchester City, begin deze week twee dagen op bezoek in Breda, te kennen gaf dat Bryan er vanaf ziet om op huurbasis naar NAC te komen. In zijn plaats is woensdag Shay Facey ingevlogen.

Bryan voert privéredenen aan voor zijn beslissing om te bedanken voor een jaartje eerste divisie. De 19-jarige centrale verdediger, aanvoerder van het beloftenteam van Manchester City, wil verhuurd worden aan een club in Engeland. Na de afmelding van Bryan heeft NAC direct doorgeschakeld en in overleg met partner Manchester City gekozen voor Facey.

Dat is een 21-jarige Engels jeugdinternational die ook een Jamaicaans paspoort heeft. In het kalenderjaar 2015 kwam hij als basisspeler tot 23 competitiewedstrijden voor New York City. Die club maakt net als Manchester City deel uit van de City Football Group. Na zijn avontuur in de VS, werd Facey begin dit jaar kort bij de Engelse eerstedivisionist Rotherham United gestationeerd. Daar kwam hij tot vijf optredens. Facey traint deze dagen als stagiair mee in Zundert, is vrijdag als toeschouwer aan wezig bij NAC - FC Den Bosch en vliegt zaterdag terug naar Manchester. Daarna wordt bekeken of alle partijen, NAC, Manchester City en Facey, openstaan voor een verhuur.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.