Volledig scherm
Sprangers in duel met Messi en Acuna. © REUTERS

NAC-talent Sprangers oog in oog met Messi en Agüero: 'Geweldige ervaring'

NAC-speler Richelor Sprangers spreekt ondanks de 4-0 nederlaag van Haïti tegen het grote Argentinië van 'een geweldige ervaring'. De international maakte vannacht in de 78ste minuut zijn opwachting in een volgepakt La Bombonera (55.000 bezoekers) en stond tegelijkertijd binnen de lijnen met onder anderen Lionel Messi en Sergio Agüero.

Lange tijd leek de 20-jarige Sprangers af te stevenen op een basisplaats bij Haïti, maar een opspelende kuit- en hamstringblessure gooide roet in het eten. De aanvaller werd wel fit genoeg bevonden om deel uit te maken van de selectie en kwam een klein kwartier voor tijd in het veld. De eindstand in Buenos Aires (4-0) was toen al bereikt.

,,Ik ben blij met mijn invalbeurt", liet Sprangers na afloop via zijn vader weten. Familie Sprangers bekeek de wedstrijd, die om 01.00 uur Nederlandse tijd werd afgetrapt, in Teteringen live op televisie. Ze zagen een Haïti dat zich een nuttige oefenpartner toonde voor Argentinië, maar na rust vloeiden de krachten weg bij de spelers van het land dat in 1974 meedeed aan het WK in Duitsland. 

Overigens was het spel van Sprangers de Argentijnse media niet ontgaan. De aanvaller van NAC zag zijn invalbeurt bekroond worden met een 7,3.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement