NAC staat zes plaatsen lager dan vorig jaar na 16 wedstrijden (stelling)

Het woord 'crisis' zullen ze bij NAC niet in de mond nemen, maar dat de Bredanaars in een dip zitten, staat vast. Van de laatste acht wedstrijden won de ploeg er maar twee. Trainer Marinus Dijkhuizen denkt echter dat het nog te repareren valt.

Het vooraf gestelde doel was een plekje bij de top vijf. Dat blijft zo, verzekert de trainer. Maar de realiteit is dat NAC na 16 speelronden de nummer elf in de Jupiler League is. Liefst zes plaatsen lager dan op z'n minst de bedoeling is. Dat er maandag 'slechts' 10.430 toeschouwers op de tribune zaten, een laagterecord sinds de ploeg in 2015 afdaalde naar de eerste divisie, maakt de situatie nog bedroevender.

Een jaar geleden, aan de vooravond van speeldag 16, waren er ook zorgen. NAC was na een 2-0 nederlaag afgezakt naar plaats zes. Maar toen werd dat, ook op een maandagavond, rechtgezet met een 2-1 overwinning op Telstar. NAC was weer vijfde. Wat zou de ploeg daar nu ook graag staan. Alhoewel de ploeg slechts twee punten minder heeft dan vorig jaar rond deze tijd (in 2015 had NAC na 16 speelronden 27 punten, nu 25), staat het wel zes plaatsen lager. 

De supporters beginnen steeds meer te morren. Tegen Helmond Sport waren er al fluitconcerten te horen. Na de wedstrijd werd Dijkhuizen al op Marktplaats gezet. Gratis af te halen, aldus een ontevreden supporter. 

De druk op zowel de selectie als trainer Dijkhuizen neemt toe. Dat is normaal, zei Dijkhuizen al. Hij noemt het rechterrijtje NAC onwaardig. Dijkhuizen beseft dat NAC een overwinning keihard nodig heeft. De spelers geloven nog in een ommekeer. Die weg omhoog moet dan tegen Almere City vrijdag worden ingezet. Mocht dat niet gebeuren, dan ligt er een onrustige kerst in het verschiet.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (35%)
  • Nee (33%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (32%)
164 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen