NAC staat boven aan bucketlist van Schalk: ‘Ik wil graag terug als het plaatje klopt’

VIDEOVoor NAC maakt hij altijd tijd. Alex Schalk heeft een aantal dingen op zijn bucketlist die hij wil doen: spelen in de eredivisie, Championship of League One in Engeland en het Duitse voetbal. Bovenaan staat NAC waarvoor hij 63 officiële wedstrijden speelde, de laatste in december 2013.

“Zonde wat er allemaal gebeurt. Chaos hoort bij de club, maar dit seizoen was het een beetje te veel van het goede. Weet je waar ik moe van word? NOAD. Dat moet erin zitten, dat hoef je niet te zeggen. Dat bedoel ik met Schotland: die gasten laten het gewoon zien. Maakt niet uit of het maandag, donderdag of zondag is. Vol-le bak erop, geen gezeik. Heerlijk man…”

Schalk hoopt dat Ruud Brood aanblijft als trainer. “Maar hij moet het wel willen hè. Ik wil graag terug naar NAC. Maar het plaatje moet kloppen; trainer, financiën, spelsysteem. Het hangt van veel factoren af. In een 4-4-2 met een plat middenveld zonder nummer tien rendeer ik het best. Als tweede spits kan ik mij dan laten uitzakken. Ralf Seuntjens als targetman en mij eromheen? Haha, niet verkeerd toch?”

Alex Schalk op archiefbeeld in het shirt van NAC
Volledig scherm
Alex Schalk op archiefbeeld in het shirt van NAC © Alex Schalk. ANP

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen