Volledig scherm
Mitchell te Vrede is naar eigen zeggen fit genoeg om te starten. © Pro Shots

NAC-spits Te Vrede kan zondag starten, voor doelman Muric komt AZ te vroeg

De trainer hield nog een slag om de arm, de spits kent geen twijfels. ,,Als het aan mij ligt wel", antwoordde Mitchell te Vrede op de vraag of hij zondag (16.45 uur) in de basis staat als NAC de competitie in Alkmaar aftrapt tegen AZ. ,,Ik ben fit en ik kan spelen."

Vrijdagochtend was bij de openbaar toegankelijke training te zien dat Te Vrede zonder problemen meedeed bij het partijspel. ,,We moeten even afwachten of hij later een terugslag krijgt", zei trainer Mitchell van der Gaag over de inzetbaarheid van zijn aanvalsleider. Te Vrede viel zes dagen geleden geblesseerd uit in de oefenwedstrijd met Manchester City EDS en trainde sindsdien apart van de groep. 

Ook Arijanet Muric liet zich vrijdag zien in Zundert. De 19-jarige doelman werd samen met Mark Birighitti en Karol Niemczycki een half uur onder handen genomen voordat hij weer de kleedkamer opzocht. De andere twee keepers sloten vervolgens bij de rest van hun teamgenoten aan. Muric lijkt de seizoensopening derhalve te moeten missen. 

Wie de City-huurling tegen AZ vervangt, Birighitti of Niemczycki, kon Van der Gaag tussen de ochtend- en middagtraining niet zeggen. ,,Daar ben ik nog niet over uit. Op basis van de trainingen heb ik iets in mijn hoofd zitten. Maar ik heb nog feedback gehad van Jelle hoe het met de keepers is gegaan." Jelle is Jelle ten Rouwelaar, de keeperstrainer van NAC. Van der Gaag maakt zaterdag de beslissing aan de spelersgroep kenbaar. ,,Dat doe ik altijd een dag voor de wedstrijd. Buiten de jongens die voor het eerst sinds lange tijd op het veld stonden (Muric en Te Vrede) kan iedereen gewoon starten."

Toch lijkt het erop dat de creatievelingen Paolo Fernandes, miste de oefenduels met Konyaspor, City EDS en Jong PSV, en Luka Ilic vanaf de bank worden gebracht aangezien Mikhail Rosheuvel, Mounir El Allouchi en Gervane Kastaneer de laatste twee weken beduidend meer wedstrijdminuten hebben gemaakt. 

Mogelijke opstelling NAC
Birighitti; Sporkslede, Koch, Mets, Leigh; Verschueren, Kali; Rosheuvel, El Allouchi, Kastaneer; Te Vrede.