Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © Kay int Veen

NAC speelt tegen beloftenteams in stadions, niet op trainingsaccommodaties

Geen sportpark Kalverhoek, De Herdgang, Zoudenbalch of De Toekomst voor NAC. In tegenstelling tot andere eerste divisionisten worden de Bredanaars voor wedstrijden met de beloftenteams niet gedegradeerd tot de trainingsaccommodaties van AZ, PSV, FC Utrecht en Ajax.

Daarvoor is NAC een te grote club in de eerste divisie met een te grote achterban wat onderstreept werd met de 1.400 supporters die de ploeg achterna reisden naar Volendam twee weken geleden, voor de met 2-1 verloren wedstrijd tegen de Volendammers. 

Aankomende maandag wordt Jong AZ - NAC gespeeld bij Almere City, omdat het AZ-stadion vanwege het ingestorte dak niet beschikbaar is. De duels met Jong PSV vonden in de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 plaats bij FC Eindhoven, terwijl Jong Ajax uitweek naar Almere en een jaar later de eigen Johan Cruijff Arena. Jong FC Utrecht tenslotte deed in januari 2017 eenmalig de poorten van stadion Nieuw Galgenwaard open.

De aflevering van ‘Clubwatchers’ van deze week gemist? Bekijk 'm hieronder terug.

 1. Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’
  PREMIUM
  Interview

  Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’

  Het was een drukke zomer, zegt Tom Van Den Abbeele. Tijd om de balans op te maken met de technisch directeur van NAC. ,,Ik had niet verwacht 45 transfers (19 inkomende, 26 uitgaande, red.) te moeten doen. Uiteindelijk is iedereen te koop als de juiste prijs wordt geboden, maar een groot verloop bemoeilijkt het wel om beleid te maken. Het ideale scenario is vijf weg en vijf nieuwe spelers met in iedere linie een echte versterking.”

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

 • Ja (81%)
 • Nee (19%)
1661 stemmen