Volledig scherm
© Pro Shots

NAC sluit unieke partnership: elk jaar minimaal vier spelers van Manchester City naar NAC

BREDA - NAC gaat een samenwerking aan met de City Football Group. Manchester City, halve finalist van de Champions League, maakt hier onderdeel van uit. De Bredase club gaat de samenwerking aan voor een periode van vijf jaar en krijgt elk jaar minimaal 4 en maximaal 6 spelers van Manchester City.

De contacten tussen de clubs zijn de laatste maanden geïntensiveerd. Het eerste contact werd in januari 2015 gelegd door toenmalig trainer Robert Maaskant. Hij wist Divine Naah naar Breda te halen. Afgelopen transferperiode kwam Enes Ünal naar NAC, ook hij is eigendom van de Engelse topclub. Naah en Ünal blijven ook volgend seizoen vrijwel zeker bij NAC spelen.

Technisch directeur Hans Smulders geeft tekst en uitleg: "Deze samenwerking heeft maanden voorbereiding gekost. Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen." NAC krijgt elk jaar tenminste vier spelers van Manchester City en maximaal zes. "En", zegt Smulders, "er komen geen voorwaarden in de contracten te staan."

Doorverkooppercentage
Lucratief voor NAC is dat er doorverkooppercentage van een paar procent is als de spelers die door NAC zijn gehuurd na de verhuurperiode worden verkocht. Als een speler in het eerste elftal bij City gaat spelen, levert NAC dit ook een bedrag op. Smulders zelf gaat elke zes weken naar Engeland om het beloftenteam van Manchester City aan het werk te zien.

Directeur Justin Goetzee van de Bredase club beaamt dat NAC baas blijft in eigen huis. "Manchester City krijgt geen aandelen van de club. Dit staan de regels van de KNVB ook niet toe."

Ook de Engelse topclub is tevreden met de samenwerking. "Wij vinden het belangrijk dat onze beloften zich ontwikkelen in een hoogwaardige en volwassen competitie. Met NAC hebben wij een fantastische club gevonden, die qua sfeer en beleving goed past bij waar wij voor staan", zegt Brian Marwood, managing director van City Football Services.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement