Volledig scherm
Kevin van Diermen wint een kopduel van Zakaria el Azzouzi. © Pro Shots

NAC sluit oefencampagne af met gelijkspel tegen Sparta: 2-2

ROTTERDAM – NAC heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne het gepromoveerde Sparta op 2-2 weten te houden in Rotterdam. Een flinke opsteker voor trainer Marinus Dijkhuizen die een moeizame voorbereiding kende met slechts twee serieuze oefenwedstrijden en moest werken met een selectie die nog niet compleet is.

Mede daarom vormde de kleine middenvelder Olivier Rommens tegen de eredivisionist centraal achterin een gelegenheidskoppel met Kevin van Diermen. Begin volgende week krijgt NAC uit Manchester te horen of en wanneer de verdedigers Tosin Adarabioyo en Kean Bryan op huurbasis naar Breda komen. Zij zullen met Van Diermen om de twee centrale posities in de defensie gaan concurreren.

Bij de Bredanaars ontbraken zaterdagmiddag op het Kasteel Grad Damen (schouder) en Giovanni Korte (lies) vanwege blessures, terwijl Thomas Agyepong in Ghana verblijft om zijn visum op te halen om een werkvergunning te kunnen krijgen in Nederland. Door het wegvallen van Korte en Agyepong kreeg Mounir el Allouchi, van nature een middenvelder, de kans om als rechtsbuiten Dijkthuizen te overtuigen. Dat lukte mondjesmaat met enkele goede voorzetten.

In de eerste helft kwam de thuisploeg na een half uur spelen op voorsprong via Zakaria el Azzouzi die weifelend optreden van doelman Jorn Brondeel afstrafte. Daarvoor was Ryan Sanusi al twee keer gevaarlijk geworden met schoten van afstand. Aan de andere kant onderscheidde Danny Verbeek zich met twee goede voorzetten. Een daarvan kopte Cyriel Dessers net over. Diezelfde Dessers schatte een minuut na de 1-0 een lange bal van rechtsback Fabian Sporkslede op waarde in en schoof de bal vakkundig achter Roy Kortsmit, 1-1.

Een kwartier na de pauze kopte Sanusi eerst tegen de lat alvorens El Azzouzi vanuit de rebound zijn tweede van de middag maakte. Het slotakkoord was voor de bezoekers, nadat Michel Breuer met een handsbal NAC in staat stelde om via een strafschop voor de tweedemaal een achterstand weg te werken. Jeff Stans benutte negen minuten voor de toegekende pingel.

Over zes dagen begint NAC op vrijdag 5 augustus (20.00 uur) aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Sparta – NAC 2-2 (1-1) – 31. Azzouzi 1-0, 32. Dessers 1-1, 57. El Azzouzi 2-1, 81. Stans 2-2 (pen.).
NAC: Brondeel; Sporkslede, Rommens, Van Diermen, Smith-Brown; Stans, Nijholt, Haemhouts (79. Demon); El Allouchi (79. Brusselers), Dessers (83. Adarabioyo) en Verbeek (83. Faupala).