Volledig scherm
Foto's vanuit de bus © S Vanbeek

NAC schenkt ‘schimmelbus’-supporters gratis kaartje

De NAC-supporters die zondag weigerden om in een zwaar beschimmelde bus naar Deventer te stappen voor het uitduel met Go Ahead Eagles, worden door de club gecompenseerd met een ticket voor een willekeurige uitwedstrijd in de competitie.

De wedstrijd Go Ahead Eagles - NAC (1-0 verlies) begon zondagmiddag een kwartier later, omdat een supportersbus van de Bredanaars bij vertrek onder de schimmel bleek te zitten. De supporters weigerden vervolgens in te stappen. ,,Dit is gewoon onacceptabel”, liet coördinator Gijs Kluft weten. Omdat het vervangend vervoer te laat kwam, misten de supporters een deel van de wedstrijd.

Stichting Breda Loco’s drong bij NAC aan om de samenwerking met de huidige busmaatschappij Muijs-Scaldis te stoppen. De supporters beklaagden zich al langer over de verleende service. ,,Bussen komen vaak te laat of komen niet opdagen en zijn vaker smerig. Maar zo erg als dit hebben zelfs wij nog niet meegemaakt”, stelde Martijn Koks van de Breda Loco’s.

Onacceptabel

In een schriftelijke reactie laat NAC weten de situatie onacceptabel te vinden en ten zeerste te betreuren. De club gaat in gesprek met de busonderneming over de afwikkeling van de zaak. Busmaatschappij Muijs-Scaldis wenste geen commentaar te geven. 

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.