Volledig scherm
© Pro Shots

NAC reist met volle ziekenboeg af naar Amsterdam

ZUNDERT – Twee spelers die Marinus Dijkhuizen uitstekend bevielen de laatste weken, Danny Verbeek en Gianluca Nijholt, moet hij vrijdag tegen Jong Ajax noodgedwongen vervangen. Een derde, Thomas Agyepong, liep op de training een hamstringblessure op. “Gelukkig hebben wij een brede selectie en kunnen we dat opvangen”, blijft de trainer optimistisch.

Verbeek hoeft niet geopereerd te worden aan zijn schouder, maar staat wel tot de winterstop aan de kant. Hij wordt de komende weken vervangen door Brandon Barker. De Engelse huurling van Manchester City krijgt andermaal de kans om zijn individuele acties te koppelen aan rendement. Hetgeen vooralsnog ontbreekt bij Barker die op een doelpunt en nul assists staat.

Voor Nijholt geldt dat het keiharde kunstgras in Oss, door de speler omschreven als beton, ervoor gezorgd heeft dat hij last heeft van knie. Met de interlandbreak volgende week in het vooruitzicht hoopt Nijholt alleen het duel met de Amsterdamse beloften te moeten missen. Op het middenveld zal hij worden vervangen door Robbie Haemhouts is de verwachting waardoor Grad Damen opnieuw op de bank plaatsneemt. Daarmee krijgt de aanvoerder zijn basisplaats na twee wedstrijden (Fortuna Sittard en FC Oss) terug. Haemhouts, Rommens en Stans zouden het middenveld vormen, zoals tijdens de grote partijvorm woensdag. Hoewel Dijkhuizen daarover donderdagochtend niks wilde zeggen en een slag om de arm hield of Haemhouts of Damen de opengevallen plek zou invullen.

Terugkeer
Wat de ernst van de hamstringblessure is van Thomas Agyepong zal de komende dagen na onderzoek moeten blijken. Gehoopt wordt op een verrekking. In het geval van een scheurtje zal de vleugelaanvaller zich evenals Verbeek moeten richten op het nieuwe jaar. Aygepong vormt samen met Verbeek, Nijholt, Van Diermen en Brusselers de steeds groter wordende ziekenboeg.

Goed nieuws is er ook voor Dijkhuizen. Ashley Smith-Brown is hersteld van zijn liesblessure en keert tegen Jong Ajax terug in de basis wat ten koste gaat van Charni Ekangamene. De kans is aanwezig dat de Engelse linksback te maken krijgt met Anwar el Ghazi die door Ajax-trainer Peter Bosz voor een maand is teruggezet naar het beloftenteam. Mogelijk maakt ook international Tim Krul zijn opwachting in het doel.

Vermoedelijke opstelling
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Stans, Rommens, Haemhouts; Korte, Dessers en Barker.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (40%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (28%)
127 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen