Volledig scherm
Giovanni Korte (NAC) in duel met Roald van Hout (Foruna). Op slag van rust scoorde Korte van dichtbij de 2-0. © Pro Shots

NAC pakte tegen Fortuna de vurig gewenste zege: 3-1

BREDA – NAC pakte tegen Fortuna Sittard de zege waar het al weken naar smachtte. Voor rust hadden de Bredanaars door treffers van Cyriel Dessers en Giovanni Korte de Limburgers al op de knieën. Na de pauze kreeg NAC meer dan een half dozijn kansen op een derde treffer, maar verder dan een afgekeurde goal van Dessers kwam het niet.

Fortuna kon alleen in de beginfase van het duel een vuist maken. Junior was een paar keer dicht bij een treffer. Ospitalieri raakte de lat. Voor NAC kopte Dessers de bal kort daarop op de paal.

Na de 2-0 kwamen de Limburgers een tijdlang niet in het spel voor. Pas in de slotfase, toen de wedstrijd al gespeeld was en Agyepong de ‘man of the match’ Giovanni Korte was komen vervangen, konden ze iets terugdoen via Ferry de Regt. Direct kreeg Barker eindelijk zijn kans op diens eerste treffer voor NAC. De Brit miste niet.

Trainer Marinus Dijkhuizen had in het interview met BN DeStem al aangegeven dat hij zijn basiself zou wijzigen om een signaal af te geven na de twee verloren wedstrijden. Het resultaat is dat Brandon Barker, Robbie Haemhouts en Mounir El Allouchi vanavond op de bank beginnen. Zij worden vervangen door Jeff Stans, Gianluca Nijholt en Danny Verbeek.

Vermoedelijke opstelling: Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Stans, Rommens, Nijholt; Korte, Dessers en Verbeek.

Tweets by yadranblanco

Volledig scherm

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (40%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (28%)
127 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen