Volledig scherm
NAC-speler Giovanni Korte juicht na de 1-0 met medespeler Mounir El Allouchi. © Pro Shots / Ronald Bonestroo

NAC op periodetiteljacht: hoe zit het ook alweer?

BREDA - Door de overwinning van NAC op De Graafschap van vrijdag en de nederlagen van MVV en FC Volendam, is de kans op een periodetitel voor de Bredanaars gestegen. Maar hoe luiden de regels ook alweer?

Ook dit jaar zijn er vier periodetitels te winnen in de Jupiler League. De eerste periode gaat over wedstrijd 1 tot en met wedstrijd 9. De eerste periodetitel wordt dus vrijdag vergeven. Dit is de stand op de ranglijst:

# Team GS Pt DV-DT 1 Jong PSV 7 17 15-9 2 NAC 8 17 15-8 3 VVV-Venlo 8 15 12-7 4 FC Volendam 8 14 13-7 5 MVV Maastricht 8 14 14-10 6 Jong Ajax 7 13 21-10

Vrijdag gaat NAC op bezoek bij Volendam, Jong PSV bij RKC Waalwijk, VVV bij Achilles'29, Jong Ajax bij FC Eindhoven en MVV ontvangt SC Cambuur. Maandagavond staan de wedstrijden Jong Ajax - FC Oss en Jong PSV - Fortuna Sittard op het programma.

Beloftenteam
Jong PSV maakt als koploper de grootste kans op de periodetitel. Jong PSV kan als beloftenteam namelijk wél periodekampioen worden (en pakt in dat geval de Bronzen Stier), maar is uitgesloten van de winstpremie en deelname aan de play-offs. Als NAC vrijdag wint van Volendam (of een beter resultaat neerzet dan VVV, MVV en Jong Ajax), dan is NAC verzekerd van de winstpremie en deelname aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie.