Volledig scherm
Henk Veerman © ANP Pro Shots

NAC op het vinkentouw voor Veerman

In de zoektocht naar een centrumspits is NAC onlangs uitgekomen bij Henk Veerman van Heerenveen. Volgens ingewijden heeft technisch directeur Hans Smulders navraag gedaan naar de inhoud van het contract van de 27-jarige speler. Voorlopig is het bij polsen gebleven en heeft NAC niet doorgezet.

De gewilde Veerman kan rekenen op interesse van meerdere eredivisieclubs. Heerenveen zou voor Veerman een bedrag tussen de drie en vijf ton verlangen. Een jaar geleden ketste een overgang naar FC Utrecht af op een ton, Heerenveen vroeg destijds 800.000 euro voor de twee meter lange Volendammer. Omdat het contract van de aanvaller in 2019 afloopt, is de vraagprijs logischerwijs omlaag gegaan.

Eerder deze zomer informeerde NAC bij PSV naar Sam Lammers, de jonge spits is inmiddels verhuurd aan Heerenveen. Daarnaast waren de Bredanaars kort in onderhandeling met AZ over Fred Friday, de Nigeriaanse spits bleek echter te duur. Ook Luka Nmecha zou op de radar van NAC staan. De Engelse aanvaller deed het voorbije weekend 75 minuten mee met Manchester City tijdens een oefenwedstrijd in de Verenigde Staten. City staat open voor een verhuur van de 19-jarige Nmecha die op zijn beurt de behoefte heeft om wekelijks te spelen.

Door het uitblijven van de gewenste aanvallende versterking is de uit de jeugd doorgekomen Sydney van Hooijdonk tot op heden de back-up van Mitchell te Vrede.