Volledig scherm
Bryan Linssen juicht na zijn 1-0. © ANP Pro Shots

NAC op harde wijze ontgroend bij Vitesse: 4-1

Een fraaie tegentreffer van spits Thierry Ambrose ten spijt is NAC zaterdagavond in Arnhem als nieuwkomer in de eredivisie op harde wijze ontgroend. Vooral voor rust werden de bleue Bredanaars overlopen door thuisploeg Vitesse. In de tweede helft wist het de schade door enkele omzettingen te beperken tot in totaal vier tegentreffer.

NAC was gisteravond letterlijk het groentje in de Gelredome. Er waren nog geen twee minuten gespeeld of de jeugdige nieuwkomer had zijn eerste tegentreffer van het seizoen al te pakken. Alexander Büttner gaf tegenstander James Horsfield het nakijken. Diens voorzet werd door de inlopende Thomas Bruns ongehinderd met links voorbij doelman Andries Noppert gekruld: 1-0.

Grote moeite

Het was de opmaat van een duel waarin NAC grote moeite had om het fellere Vitesse van het lijf te houden. De thuisploeg, met een uitblinkende Büttner, zette het elftal van Stijn Vreven vooral vanaf de zijkanten onder druk. In de 20ste minuut gaf Angelino tegenstander Milot Rashica de gelegenheid om de bal vanaf rechts in te brengen. Spits Tim Matavz verlengde op Bryan Linssen, die vrij en ongehinderd kon uithalen: 2-0.

NAC vergat voor rust wel vaker de voorzet van Vitesse eruit te halen. Na dik een half uur had Rashica alle tijd om de bal vanaf rechts op het hoofd van de voor verdediger Pablo Mari kruipende Matavz te leggen. De Sloveen knikte keihard raak.

Eigen spel

Na rust trachtte NAC met een dubbele wissel in ieder geval erger te voorkomen. Of het aan de Bredanaars lag of aan de tevreden ogende thuisploeg, NAC kreeg nu naar een uur in ieder geval een beetje de ruimte om zijn eigen spel te spelen. Het was voor Manu Garcia in ieder geval genoeg om de bal in de 69ste minuut op het hoofd van de vrijgelaten Thierry Ambrose te leggen. De Fransman kopte tegendraads zijn eerste eredivisietreffer binnen.

Het laatste woord was aan Vitesse-aanvaller Rashica, die de 4-1 voorbij Noppert schoof.

Lees ook: Vloet schrikt niet van stevige nederlaag NAC

Vitesse-NAC 4-1 (3-0). 2. Bruns 1-0, 20. Linssen 2-0, 32. Matavz 3-0, 69. Ambrose 3-1, 77. Rashica 4-1.

Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Kruiswijk 82. Miazga), Büttner; Serero, Bruns (73. Colkett), Foor; Rashica, Matavz (78. Castaignos), Linssen

NAC: Noppert; Horsfield, Koch, Mari, Angelino; Verschueren (46. Mets), El Allouchi (75. Agyepong); Korte (46. Fernandes), Ambrose, Garcia.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
63 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen