Volledig scherm
© Pro Shots

NAC ontsnapt op de valreep bij FC Oss: 3-4

OSS – NAC wilde dolgraag winnen in Oss. Dankzij een eigen goal van FC Oss in blessuretijd lukte dat ook, maar het was een ontsnapping waar niemand bij NAC nog rekening mee had gehouden nadat de thuisploeg na rust de wedstrijd verrassend in handen had genomen.

NAC gaf de na een half uur verkregen voorsprong van 0-2 (doelpunten Korte en Verschueren) vooral na rust gemakkelijk weer uit handen gegeven. Tom Boere (twee keer) en Jan Mathieu draaiden de rollen compleet om en zette FC Oss na 55 minuten op voorsprong: 3-2. NAC was compleet van slag, maar kwam door een treffer van Cyriel Dessers toch nog op 3-3. In zijn schoot speelde hij de afweer van Oss uit en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. In blessuretijd pompte NAC een keer de bal in de zestien en het was direct raak via het hoofd van Oss-speler Mathieu.

Trainer Marinus Dijkhuizen had in een interview met BN DeStem al aangegeven dat hij vasthoudt aan zijn opstelling van vorige week (met uitzondering van de geblesseerde Van Diermen). Op de dag van de wedstrijd is gebleken dat linksback Ashley Smith-Brown te veel last heeft van zijn lies. De Engelsman wordt daarom vervangen door de Belg Charni Ekangamene die zijn debuut in de basis maakt.

Opstelling: Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Ekangamene; Stans, Rommens, Nijholt; Korte (64. Barker), Dessers en Verbeek (68. Agyepong).

Volg het duel aan de hand van de tweets van NAC-watcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco

Volledig scherm