Volledig scherm
Marinus Dijkhuizen © Pro Shots

NAC ontslaat na een jaar trainer Marinus Dijkhuizen

BREDA – Trainer Marinus Dijkhuizen is donderdag ontslagen als trainer van NAC. Hij was ruim een jaar in dienst van de eerstedivisionist, sinds oktober 2015. Dijkhuizen kreeg in Vianen van technisch directeur Hans Smulders en commissaris technische zaken John Peek in een persoonlijk gesprek te horen dat zij geen vertrouwen meer in hem hadden.

Dijkhuizen kreeg te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. Besloten is vervolgens om per direct afscheid van hem te nemen. Smulders zal vrijdagochtend om 10.00 uur in het Rat Verlegstadion in bijzijn van aanvoerder Robbie Haemhouts tekst en uitleg geven over het gedwongen vertrek van Dijkhuizen. Het was Smulders die Dijkhuizen opzadelde met een volledig nieuwe selectie van wie het merendeel te weinig kwaliteit heeft voor de top van de eerste divisie. Van de twintig nieuwkomers scoren alleen doelman Jorn Brondeel en spits Cyriel Dessers een voldoende. De rest presteert ver ondermaats.

Toch zegt Smulders in een verklaring: "Tijdens de halfjaarlijkse evaluatie heeft NAC kenbaar gemaakt het in de zomer van 2017 aflopende contract van Marinus Dijkhuizen niet te verlengen. Op basis van die beslissing is ervoor gekozen om ook op de korte termijn niet met elkaar door te gaan en de samenwerking per direct te stoppen.Toen Marinus vorig seizoen werd aangesteld als hoofdtrainer van NAC, was hij voor ons de juiste persoon op de juiste plek. Zijn aanpak sloot goed aan op wat de ervaren, maar lastige, selectie van vorig seizoen nodig had. Afgelopen zomer hebben wij ervoor gekozen om de selectie volledig te vernieuwen en voornamelijk jonge, ambitieuze spelers aan te trekken. Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal verloopt. Dat zegt overigens niets over de kwaliteiten van de trainer Marinus Dijkhuizen of over zijn aanstelling van vorig seizoen. De intentie was daarom niet om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten. Op basis daarvan lijkt het ons ook niet de juiste koers om wel op de korte termijn met elkaar door te gaan. Dat dit een vervelende beslissing is, mag duidelijk zijn. Ik heb veel respect voor de persoon en de trainer Marinus Dijkhuizen. We wensen hem daarom ook het allerbeste in de toekomst."

Volledig scherm
Marinus Dijkhuizen © Pro Shots

poll

Het is terecht dat Birighitti weer keept

Het is terecht dat Birighitti weer keept

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
1064 stemmen

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
1529 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen