Volledig scherm
Jurich Carolina in het shirt van PSV. © Thomas Bakker

NAC neemt jonge linksback Carolina over van PSV

NAC heeft zich versterkt met linksback Jurich Carolina. De 19-jarige in Willemstad geboren international van Curaçao komt over van PSV. Carolina tekent een contract voor drie seizoenen.

Carolina moet in de defensie van NAC de door Angeliño achtergelaten leegte opvullen. De vleugelverdediger bezit net als de Spaanse publiekslieveling veel loopvermogen en drang naar voren. Behalve op de flank kan de linkspoot ook in het centrum uit de voeten. 

De verdediger deed de afgelopen jaren ervaring op in de eerste divisie bij PSV, vorig seizoen kwam hij tot 31 wedstrijden en speelde als tiener bijna zestig duels in de eerste divisie. Bij de landskampioen kon hij zijn contract met twee seizoenen verlengen, maar hij zag meer heil in een avontuur in de eredivisie. 

Carolina speelde ook in de jeugdopleidingen van Fortuna Sittard en AZ. Nadat hij opgepikt werd door PSV maakte Carolina zijn debuut in het betaalde voetbal. Zij het met de beloften. Behalve interlands voor Curaçao kwam Carolina in het verleden ook uit voor Oranje onder 20. De verdediger tekent een contract tot medio 2021.