Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
1
  • Elayis Tavsan 59'
  • Huseyin Dogan 7'

NAC morst punten bij Telstar en profiteert niet van gelijkspel De Graafschap

Geen derde overwinning op rij. NAC is bij Telstar op een gelijkspel blijven steken. In Velsen-Zuid verspeelde de ploeg van Ruud Brood een voorsprong en werd het 1-1. De Bredanaars lieten na te profiteren van nieuw puntenverlies van De Graafschap.

NAC kende een bliksemstart. De eerste aanval resulteerde meteen in de openingstreffer. Het was een mooie aanval: Jordan van der Gaag gaf een diepe bal op de opkomende rechtsback Arno Verschueren. Huseyin Dogan werkte zijn voorzet goed binnen. Het leek wel een trainingsvorm.

Bekijk hier de samenvatting van Telstar - NAC (premium)

Ruud Brood had tegen Telstar weer de beschikking over Ivan Ilic, die terugkeerde na een schorsing. Van der Gaag behield zijn basisplaats, want Mounir El Allouchi was geblesseerd in Breda achtergebleven. Van der Gaag schoof zo op naar de rechterflank.

Na die vroege openingstreffer controleerde NAC de wedstrijd. Bij vlagen liet de ploeg aardige combinaties zien, tussen de gebroeders Ilic, Dogan, Van der Gaag en Othmane Boussaid. Het leidde ook tot een tweede kans van Dogan, maar hij schoot over. Telstar creëerde niet veel en werd alleen gevaarlijk uit een vrije trap. Nick Olij zag de bal maar net naast gaan.

Na rust was NAC de grip op de wedstrijd kwijt. Het leverde wat druk op van de thuisploeg en leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. Een bal werd teruggelegd en binnen geschoten door Elayis Tavsan. Daarvoor kopte Shayne Pattynama al op de lat.

Wissels

Daarop greep Brood in. Hij bracht Pele van Anholt voor Van der Gaag en voerde een paar minuten later een aanvallende wissel door: linksback Jethro Mashart werd vervangen door Andrija Filipovic. In het laatste kwartier verving Sydney van Hooijdonk Finn Stokkers. De grootste kans was na al die wissels echter voor Telstar. NAC kwam goed weg dat Tavsan van dichtbij over schoot. Ook raakte de ploeg nog een keer de lat en de paal.

Echt gevaarlijk werd NAC niet meer. De ploeg maakte geen moment meer aanspraak op de winnende treffer en moest blij zijn dat het 1-1 bleef. Daarmee kregen de overwinningen op Jong PSV en MVV geen passend vervolg én liet NAC na om verder in te lopen op De Graafschap, dat tweede staat.

Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Riera, Rösler, Mashart (66. Filipovic); Van der Gaag (60. Van Anholt), Boussaid, I.Ilic, L. Ilic; Stokkers (78. Van Hooijdonk) en Dogan.