Volledig scherm
Paolo Fernandes. © Pro Shots

NAC moet geduld hebben met City-huurlingen

Paolo Fernandes en Erik Palmer-Brown zijn de afgelopen dagen officieel gepresenteerd door NAC, terwijl Luka Ilic vanaf het begin van de voorbereiding meedraait. Evenals de als stagiair aangemerkte Mohammed Aminu. Het is echter niet aannemelijk dat een van hen zaterdag (16.00 uur) tegen Sparta tijdens de eerste serieuze testcase op het veld staat.

Dat heeft alles te maken met de benodigde papieren en vergunningen die de Bredase club moet krijgen voor het viertal van Manchester City. Pas als de administratieve rompslomp geregeld is, kan trainer Mitchell van der Gaag de spelers inzetten bij de oefenduels. 
Complicerende factor is dat de Palmer-Brown (Verenigde Staten), Ilic (Servië) en Aminu (Nigeria) van buiten de Europese Unie komen. Als niet EU-ingezetene gelden er andere en strengere regels. De NAC-supporters moeten daarom nog even geduld opbrengen om de verse lading City-talenten aan het werk te zien.

Met Fernandes (Spanje) verloopt de procedure voor het verkrijgen van een werkvergunning als onderdaan van de EU een stuk sneller. Zelf hoopt hij zaterdag zijn opwachting te kunnen maken, hoewel de kans klein is dat dat zal gebeuren. 

Naast de vier spelers van Manchester City zijn ook Pele van Anholt en Olivier Rommens aan de kant gehouden. Het duo scheurde in augustus van 2017 hun kruisband af. Ondanks dat ze het volledige programma volgen, is besloten hen tegen de amateurclubs uit voorzorg aan de kant te laten. Verder werken Lucas Schoofs en Giovanni Korte na langdurig blessureleed apart van de groep aan hun herstel. Zij zullen het eerste deel van de voorbereiding vooral moeten aansterken voordat ze wedstrijden kunnen spelen.