NAC-middenvelder Kali kent het recept: ‘Slim en agressief zijn’

Video,,Van Emmen moeten we kunnen winnen. Met een vol stadion en het ‘Avondje NAC’ mag het eigenlijk niet misgaan.” Anouar Kali straalt, hij wil FC Emmen bij de strot pakken. ,,Het is aan ons. Daarna pas achterover leunen en naar de concurrenten kijken.”

Opmerkelijk: hekkensluiter NAC won sinds de terugkeer in de eredivisie niet één vrijdagavondwedstrijd. Er rust een vloek op. Sparta (2-2, thuis), Willem II (1-1, uit), FC Groningen (1-1, uit) vorig seizoen, FC Utrecht (2-1, uit), ADO Den Haag (1-1, thuis), De Graafschap (3-0, uit), AZ (0-3, thuis) deze competitie. Veel zal tegen FC Emmen, dat zeven punten meer heeft, afhangen van de niet scorende topscorer Mitchell te Vrede, de spits die zo naarstig wacht op een treffer. Kali: ,,Met Mitchell gaat het prima. Hij is steeds fitter. Hij gaat echt wel scoren in deze periode. En al scoort hij niet, als aanspeelpunt is hij belangrijk voor ons.”

Gefaseerd aanvallen en niet als een kip zonder kop naar voren, dat beoogt Kali met NAC vrijdagavond. ,,Scherp zijn, maar ook weten wanneer je toeslaat, inzakt of achter de bal blijft. Gecontroleerd de wedstrijd spelen, niet alleen ballen naar voren pompen. Negentig minuten voluit druk zetten gaat niet. Af en toe inzakken en met de snelheid voorin gevaarlijk worden. Nogmaals, geweldig dat het stadion uitverkocht is. Aan het publiek ligt het al het hele seizoen niet. Van iedereen hoor ik: wat een fantastisch publiek, jullie moeten erin blijven… We moeten wel het hoofd erbij houden. Niet alleen agressief maar ook slim zijn.”

Anouar Kali
Volledig scherm
Anouar Kali © BSR/SOCCRATES

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen