Rat Verlegh Stadion.
Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © BSR Agency

NAC met 0-1 onderuit in besloten oefenduel tegen ADO Den Haag

NAC heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag met 0-1 verloren. In het Rat Verlegh Stadion maakte de thuisploeg, met veel spelers in het team die doorgaans bankzitter zijn, in de slotfase nog aanspraak op de gelijkmaker zonder tot scoren te komen.

De nummer drie van de eerste divisie (NAC) trad tegen de nummer elf van de eredivisie (ADO Den Haag) aan in een 4-4-2-systeem. Zonder Ivan en Luka Ilic die beiden zijn opgeroepen voor Jong Servië. Ook het geblesseerde tweetal Nacho Monsalve en Huseyin Dogan ontbraken, terwijl Yassine Azzagari worstelt met zijn fysieke gesteldheid en Joshua Bohui al langer in de ziekenboeg zit. De van zijn enkelblessure herstelde Van der Gaag deed wel een helft mee, hoewel hij niet echt pijnvrij oogde.

Paal

Tweemaal was Sydney van Hooijdonk dicht bij een doelpunt: eerst raakte hij na twintig minuten met een verdekt schot de paal. Op het rustsignaal jaagde hij alleen voor de doelman, na een slim steekpassje van Arno Verschueren, de bal met links in de lege tribune van Vak G. In de tweede helft vormde hij een koppeltje met Finn Stokkers (de spits kreeg tien minuten na de pauze geel vanwege commentaar op de leiding, red.) die de tegenvallende Boris Kudimbana kwam aflossen. Het Belgische breekijzer viel andermaal uit de toon met opzichtig veel balverlies.

Reservedoelman Chiel Kramer voorkwam tussen de 32e en 42e minuut drie keer een Haagse voorsprong. Wanneer Kudimbana niet staat op te letten als Shaquille Pinas naar binnen sluipt en zijn voet tegen een voorzet Danny Bakker zet, is Kramer kansloos. In de tweede helft wordt de sluitpost vervangen door Nick Olij. Jan Paul van Hecke en de vrijdag in Volendam debuterende Colin Rösler kregen een wedstrijd lang de kans om zich aan de technische staf te laten zien waardoor Javier Noblejas voor het eerst linksback was, de positie waarvoor hij gehaald is.

Filipovic / Schouten

Meer naar voren gericht is Othmane Boussaid, een vrije geest die het in zich heeft een verdediging uit elkaar te trekken, op de linkervleugel vaak dreigend met de bal aan de voet hoewel hij gedisciplineerder moet leren spelen. Aan de rechterkant wisselt Andrija Filipovic goede met zwakke momenten af; onbegrijpelijke afzwaaiers versus strakke vuurpijlen. Vlak voor tijd staat hij zijn plaats af aan Pele van Anholt waardoor Robin Schouten, de rechtsback is op een aantal slippertjes te betrappen, doorschuift naar het middenveld. Overigens staat Van Anholt met een te korte terugspeelbal bijna aan de basis van een tweede Haagse treffer, maar mag van geluk spreken dat invaller Jethro Mashart net voor de lijn redding brengt.

Buiten de mogelijkheden voor Van Hooijdonk, schept NAC zich in de tweede helft amper uitgespeelde kansen. Pogingen van afstand van Verschueren en Schouten leiden een Bredaas slotoffensief in waarbij diezelfde Verschueren een intikkertje vanaf vijf meter gekeerd ziet worden. Vrijdag 13 september hervat NAC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

NAC - ADO Den Haag 0-1 (0-1) - 43. Pinas 0-1.
Geel: Stokkers (NAC).
Opstelling NAC: Kramer (46. Olij); Schouten, Van Hecke, Rösler, Noblejas (46. Mashart); Filipovic (80. Van Anholt), Verschueren, Van der Gaag (46. El Allouchi), Boussaid; Kudimbana (46. Stokkers) en Van Hooijdonk.
ADO Den Haag: Havekotte; Polley, Beugelsdijk (46. Muringen), Pinas (46. Rieder), Bjelica (46. Gorter); Ould-Chikh (69. Boussakou), Bakker, Malone(76. Van Mil), Goossens (46. Van Kleef); Cibiki (76. Van Kins), Kramer.