Jan Paul van Hecke
Volledig scherm
Jan Paul van Hecke © BSR Agency
1
EINDE
0
  • Jan Paul van Hecke 58'

NAC luidt feestweekend in met zege op Almere City

videoDrie zeges in tien dagen. Na AZ (beker) en Jong Ajax won NAC nu ook van Almere City. Zo werd carnaval in ’t Kielegat goed ingeluid. Jan Paul van Hecke werd matchwinner: 1-0.

Pinguïns, apen, ninja’s, maar vooral veel geelzwarte boeven op de tribune. Carnaval in ’t Kielegat begon met een Avondje NAC. De ploeg van Peter Hyballa deed de afgelopen weken aan klantenbinding door het bereiken van de halve finale van de beker en de knappe zege op Jong Ajax van afgelopen maandag. Een goed resultaat tegen Almere City aan de vooravond van een feestweekend moest de volgende stap zijn.

De sfeer zat er goed in en carnavalskrakers als De Toreador en Mijn Sanseveria werden luidkeels meegezongen. Maar wat NAC voor rust liet zien, was allerminst hartverwarmend. Een paar schoten van Mounir El Allouchi en een buitenspeldoelpunt van Finn Stokkers, dat was het wel aan NAC-kant. Almere City zette daar een kopbal van Nick Venema (helemaal vrijstaand, maar recht in de handen van Nick Olij) en een vrije trap van Youri Loen (nest naast) tegenover.

Interessant waren vooral de duels tussen Jan Paul van Hecke en Almere-spits Thomas Verheydt. Na Brian Brobbey van Jong Ajax had de Zeeuwse verdediger nu opnieuw een beer van een vent tegenover zich. Van Hecke, die in korte tijd al een eigen liedje heeft verdiend bij de supporters, kwam het vaakst als winnaar uit de strijd.

Penalty

Het was ook publiekslieveling Van Hecke die na een uur spelen het publiek op de banken kreeg. De 19-jarige verdediger ging achter de bal staan toen Azzagari een penalty verdiende voor NAC en schoot onberispelijk binnen: 1-0. Hij vierde het doelpunt op zijn knieën voor de B-Side.

NAC speelde niet in de hoogste versnelling, maar mogelijkheden op een tweede treffer kwamen er wel. Zo kwam een voorzet van Arno Verschueren net niet aan bij Stokkers, die anders de 2-0 voor het intikken had. Een kwartier voor tijd kreeg de spits de bal wel – van El Allouchi – maar werd zijn inzet bij de eerste paal ternauwernood gekeerd. Het bleef bij 1-0, veel meer bleek er (ondanks grote kansen van Verschueren en El Allouchi) niet in het vat te zitten, maar na zo’n week wil Breda daar wel genoegen mee nemen.

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Van Hecke, Monsalve (67. Van Anholt), Riera; Azzagari, Haye; Verschueren, El Allouchi, Van der Gaag (84. Noblejas); Stokkers.

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
942 stemmen