Volledig scherm
Karol Niemczycki © Pro Shots

NAC legt talentvolle Poolse doelman Niemczycki voor vijf jaar vast

ContractNAC is dusdanig tevreden over Karol Niemczycki dat het de 18-jarige doelman voor vijf jaar heeft vastgelegd. De Pool wordt door de Bredase club als een grote belofte voor de toekomst gezien en tekende tot medio 2023.

De laatste drie competitiewedstrijden zat hij bij absentie van de geblesseerde Andries Noppert als derde keeper op de bank. Zoals voorafgaand aan dit seizoen afgesproken, blijft Niemczycki dit seizoen zijn wedstrijden spelen bij de onder 19. De  verwachting is dat hij volgend jaar definitief naar de selectie wordt overgeheveld. 

De vraag is wat er met Noppert gaat gebeuren. Zijn contract loopt na dit seizoen af, terwijl de deze zomer van Willem II transfervrije overgekomen Nigel Bertrams voor twee jaar tekende plus een optie voor een derde seizoen. Datzelfde geldt voor eerste keus Mark Birighitti die op 31 augustus in Breda neerstreek.

Noppert begon als nummer 1 aan het seizoen, nadat hij de concurrentiestrijd met het kleinst mogelijke verschil van Bertrams had gewonnen. Na de komst van Birighitti werd hij weer bankzitter en door het goede optreden van Bertrams tegen FC Utrecht en de twee oefenwedstrijden lijkt Noppert ook hem voorrang te moeten verlenen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement