Assistent trainer Regillio Vrede.
Volledig scherm
Assistent trainer Regillio Vrede. © BSR Agency

NAC legt ook assistent Vrede voor twee jaar vast

Het zat al een tijdje in de pijplijn, als een verrassing komt het daarom niet dat NAC in stilte het aflopende contract van Regillio Vrede met terugwerkende kracht met twee jaar heeft verlengd. Ook zonder akkoord was Vrede de eerste twee weken van de voorbereiding op het veld te vinden.

De assistent kwam in maart tegelijkertijd met Ruud Brood binnen. De twee werden door interim-directeur Nicole Edelenbos aangesteld tot het einde van het seizoen om in een ultieme reddingspoging de Bredase club in de eredivisie te houden. Brood was de opvolger van de opgestapte Mitchell van der Gaag. Vrede en de doorgeschoven jeugdtrainer Willem Weijs kwamen in de plaats van Rob Penders en Maurice Verberne die niet meer in de plannen van Edelenbos pasten.

Zaakwaarnemer

Terwijl Brood na moeizame onderhandelingen tijdens zijn vakantie begin juni tot overeenstemming kwam met de nieuwe directie om voor twee jaar bij te tekenen, duurden de besprekingen met Vrede, die dezelfde zaakwaarnemer heeft als Brood, een stuk langer. Vrede begon aan de voorbereiding op dit seizoen zonder een schriftelijk akkoord. Volgens ingewijden is dat euvel inmiddels verholpen waardoor het dossier Vrede dicht kan. 

Brood's assistenten zijn dus vertrouweling Vrede, waarmee hij eerder samenwerkte bij Roda JC, voormalig onder 19 coach Weijs en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. Weijs is, evenals de ontslagen Penders, in mei van start gegaan met de hoogste trainersopleiding: UEFA Pro, voorheen ook wel de cursus Coach Betaald Voetbal genoemd. Brood, Vrede en Ten Rouwelaar liggen bij NAC vast tot medio 2021, Weijs tot en met 2020. 

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen