Volledig scherm
De Yellow Army laat NAC ook in de eerste divisie niet in de steek. © BSR Agency

NAC leeft: 2.000 supporters verlengen eerste twee dagen van de campagne hun seizoenkaart

Dat liefde geen divisie kent, bewijst de Yellow Army deze dagen. Sinds maandag de campagne van start is gegaan, hebben al tweeduizend NAC-supporters van de mogelijkheid gebruik gemaakt om hun seizoenkaart te verlengen. 

Het startsein van de actie om ondanks de tweede degradatie in vier jaar (2015 en 2019) een nieuw jaarabonnement aan te schaffen, leverde de eerste dag een vette vangst op van 1.636 supporters die trouw aan hun club hebben gezworen. In de meest recente eerste divisieseizoenen (2015/2016 en 2016/2017) bereikte NAC steeds de grens van 12.000 seizoenkaarten, inclusief een kleine duizend halve seizoenkaarten.

De achterban krijgt vanwege de degradatie 7,5 procent korting op de jaarkaart en heeft de keuze om de reductie te doneren aan de jeugdopleiding. Naast de tweeduizend seizoenkaarten die verlengd zijn, haalde de Bredase club in de kantlijn inmiddels zo'n 9.000 euro op voor de jeugdopleiding.

Schitteren

In een prachtig promofilmpje waarin supporters wordt opgeroepen hun seizoenkaart te verlengen, schitteren voormalig grassmaster Jan Braspenning (tot medio 2017 twintig jaar verantwoordelijk voor het Bredase gras), materiaalman Ben van Bilsen (meer dan 45 jaar in dienst van NAC), stadionomroeper Annie van Hooijdonk (vanaf 1971 ‘de Stem van NAC’), Piet Aarts die ruim een halve eeuw wedstrijdsecretaris bij de jeugd is, huismeester Martijn Schinning en Ad van den Bemt (vanaf 2003 voorzitter van de supportersvereniging) door neuriënd hun liefde voor NAC te bezingen. 

Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © BSR Agency

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

  • Ja (82%)
  • Nee (18%)
1361 stemmen