Volledig scherm
© Pablo Mari Villar (@PabloMV5)

NAC laat oogje vallen op Spaanse verdediger Pablo Mari

ZUNDERT - Pablo Mari Villar, een 23-jarige centrale verdediger uit Spanje, heeft maandag een rondleiding gekregen op het trainingscomplex van NAC in Zundert. De 1.91 meter lange Mari is eigendom van Manchester City en was afgelopen seizoen verhuurd aan Girona.

Bij de Catalaanse club, dat uitkomt op het tweede Spaanse niveau, heeft Mari in acht competitiewedstrijden meegedaan. Het gros van de minuten speelde hij in november en december. Daarna heeft hij voornamelijk de bank warm gehouden. Medio 2016 werd Pablo Mari door City overgenomen van Gimnàstic de Tarragona. De Engelsen stalden hem daarop onmiddellijk bij Girona. 
De technisch directeur van NAC, Hans Smulders, wilde niets kwijt over de mogelijke aanwinst. "Wij mogen niks zeggen van Manchester City, dat zijn de afspraken."

NAC heeft zoals bekend een vijfjarig samenwerkingsverband met Manchester City en krijgt ieder jaar vier tot zes spelers gratis in bruikleen. Dat zijn doorgaans talenten van de Elite Development Squad (EDS). Eind april waren met het oog op volgend seizoen verdediger Cameron Humphreys, de middenvelders Rodney Kongolo en Paolo Fernandes en de aanvallers Thierry Ambrose en Isaac Buckley in het Rat Verleghstadion aanwezig bij de thuiswedstrijd met FC Oss. Vorige zomer trachtte NAC tevergeefs de centrale verdedigers Tosin Adarabioyo, Kean Bryan en Shay Facey naar Breda te krijgen.

Adarabioyo werd door City-trainer Pep Guardiola naar de selectie overgeheveld, Bryan had geen trek in de Nederlandse eerste divisie en Facey koos uiteindelijk voor Heerenveen. Door de talenten in een vroegtijdig stadium in contact te brengen met NAC hoopt de leiding dat de spelers, die altijd het laatste woord hebben, wel voor een tijdelijke verblijf in Breda kiezen. Zoals in dit geval met Pablo Mari.