Volledig scherm

NAC krabbelt overeind: 3-1-winst op FC Emmen en naar plek acht

BREDA – Na een lastige week krabbelde NAC thuis tegen FC Emmen overeind. De Bredanaars wonnen verdiend met 3-1 en stijgen daardoor naar de achtste plaats op de ranglijst. Met het winnen van de laatste wedstrijd voor de winterstop is een verdere crisis bezworen.

Na de pijnlijke 6-2-nederlaag bij FC Eindhoven van vorige week, kon NAC zich tegen FC Emmen geen volgende uitglijder veroorzaken.

Behoedzaam, en met het accent op de defensie veroverde NAC voor rust een 1-0-voorsprong. Cyriel Dessers kopte een voorzet van Giovanni Korte binnen. Het betekende de elfde seizoenstreffer voor de Belg.

De voorsprong lange tijd gekoesterd te hebben, durfde NAC na rust eindelijk voor meer te gaan. Verdediger Arno Verschueren kopte uit een corner van Brandon Barker de 2-0 binnen. Uit een prachtige aanval tilde Robbie Haemhouts de score naar 3-0. Grad Damen bediende met een fraai lobje spits Cyriel Dessers. Zijn inzet werd gekeerd, waarna Haemhouts de rebound binnenschoof. Tien minuten later verkleinde invaller Youri Loen de achterstand van Emmen tot 3-1.

Trainer Marinus Dijkhuizen legde voor de aftrap alvast zijn eerste verrassende troefkaart op tafel: Kevin van Diermen keerde achterin terug in de basis. Fabian Sporkslede begon daardoor op de bank.

Vorige week gingen de Bredanaar met 6-2 onderuit op bezoek bij FC Eindhoven. De spelers werden na deze ontluisterende nederlaag opgewacht bij het eigen stadion.

Vanavond had de ploeg van Marinus Dijkhuizen de kans om iets recht te zetten. Dat deed NAC zonder Ashley Smith-Brown, De linksback moet wijken voor talent Gino Demon.

Bekijk het duel hieronder terug aan de hand van de tweets van sportverslaggever Yadran Blanco.

Tweets door @yadranblanco

Volledig scherm
Cyriel Dessers kopt NAC op voorsprong in het duel met FC Emmen © Pro Shots