Bart Meijers probeert met twee handen MVV’er Joshua Holtby de doorgang te beletten.
Volledig scherm
Bart Meijers probeert met twee handen MVV’er Joshua Holtby de doorgang te beletten. © BSR Agency

NAC komt met Bart Meijers oude bekende tegen in Almere

Veel gezichten zal Bart Meijers niet herkennen vrijdag. Jelle ten Rouwelaar, Mounir El Allouchi en Arno Verschueren; dat is het wel zo'n beetje. Veel is veranderd bij de club waar hij op carnavalsdag in 2017 (NAC - FC Volendam, red.) zijn profdebuut maakte.

De nog altijd maar 22-jarige centrale verdediger uit Etten-Leur brak begin 2017 tamelijk onverwacht door bij NAC en had vervolgens een groot aandeel in de promotie. Meijers startte in alle duels van de play-offs in de basis, maar kon zijn verrassende eruptie geen passend vervolg geven in de eredivisie waarin hij onder Stijn Vreven tot dertien competitieduels kwam. 

Na een jaartje Helmond Sport werd zijn aflopende contract niet verlengd door NAC, waarvoor hij 26 officiële wedstrijden speelde en 1 keer scoorde. Sinds deze zomer komt de mandekker uit voor Almere City waar hij na een proefperiode een eenjarig contract tekende. Sinds vier wedstrijden heeft Meijers in Almere een basisplaats te pakken, indirect ook dankzij het wegvallen van de geblesseerde Radinio Balker. Vrijdag heeft Meijers, als hij speelt, de taak om Sydney van Hooijdonk in bedwang te houden. 

Meijers in maart 2017 als speler van NAC.
Volledig scherm
Meijers in maart 2017 als speler van NAC. © Henk Korzelius

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen