Volledig scherm
Het Rat Verlegh Stadion zit ook komend seizoen weer bomvol. © Pro Shots

NAC knalt door de grens van 15.000 verkochte seizoenkaarten

Twee maanden voor de start van de competitie meldt NAC dat het de grens van 15.000 seizoenkaarten heeft bereikt. Vijfhonderd verwijderd van het maximale aantal van 15.500 zoals de Bredase club vorige week desgevraagd aangaf.

Het Rat Verlegh Stadion kan 19.000 bezoekers herbergen. De overige beschikbare plaatsen worden vrijgehouden voor de losse verkoop om supporters zonder seizoenkaart een kans te bieden om (incidenteel) naar wedstrijden van NAC te gaan.

De B-side en Vak G op de korte zijden zijn al lang en breed uitverkocht en ook op de lange zijden op de vakken F5, B1, B4 en B5 zijn er geen seizoenkaarten meer te krijgen. Terwijl ook F4, F6, F7, B3, B6, B7 en B8 volgens NAC nagenoeg vol zitten. De club heeft zo'n 2.000 supporters op de wachtlijst staan.

Woordvoerder Jasper Saeijs gaf eind mei te kennen dat de club onderzoekt op welke manier het stadion, dat uit zijn voegen barst, uitgebreid kan worden. ,,We kijken naar uitbreiding van de lange zijde, de Eretribune. De mogelijkheden daarvoor zijn we nu grondig aan het onderzoeken. Dat nemen we heel serieus. Het zou 1.000 á 1.500 extra zitplaatsen op kunnen leveren. We willen doorgroeien als club, daarin kan zo'n uitbreiding een rol spelen."

  1. Van stiltegebied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    Van stiltege­bied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    TILBURG/BREDA - De fans van Willem II scoorden in de vroege dinsdagochtend de openingstreffer in de inmiddels traditionele ludieke supportersstrijd voorafgaand aan de derby tegen NAC. Her en der in Breda werden posters en spandoeken opgehangen die het overmatige biergebruik van de NAC-fans belachelijk maakt: ‘iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC’ en ‘Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken’.