Volledig scherm
25-11-2019: Voetbal: Jong PSV v NAC Breda: Eindhoven 1-3 NAC © BSR Agency
1
EINDE
3
  • Sekou Sidibe 56'
  • Luka Ilic 22'
  • Finn Stokkers 34'
  • Jordan van der Gaag 85'

NAC klopt Jong PSV en weet eindelijk weer wat winnen is

De supporters hebben er zes competitiewedstrijden op moeten wachten, maar eindelijk weten ze weer hoe een overwinning smaakt. In het Jan Louwers Stadion was NAC te sterk voor Jong PSV: 1-3.

Al snel werd duidelijk dat in Eindhoven de eerste competitiezege sinds 4 oktober (1-0 tegen NEC) geboekt kon worden. NAC had vanaf minuut één de overhand en kon vrijuit voetballen.

Met Finn Stokkers in de basis – Ruud Brood hield clubtopscorer Sydney van Hooijdonk op de bank – ging NAC op jacht naar de openingsgoal. Na wat schoten van afstand was het in de 22ste minuut raak. Luka Ilic nam een afvallende bal na een corner op zijn pantoffel en schoot fraai binnen: 0-1. Een paar minuten later kreeg Huseyin Dogan de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar schoot hij van dichtbij op de keeper. Weer een minuut later raakte Luka Ilic de paal.

In de 34ste minuut viel de tweede treffer die al even in de lucht hing. Stokkers kopte raak uit een voorzet van Dogan. Net voor rust leek het ook nog 0-3 te worden, maar de doelman van Jong PSV bracht redding op een kopbal en schot van afstand. NAC-keeper Nick Olij had de eerste helft vrijaf kunnen nemen.

Spanning terug in tweede helft

Hoe anders was dat in de tweede helft. NAC leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan, maar kreeg het toch nog moeilijk. Uit een spaarzame uitbraak bracht Sekou Sidibe Jong PSV terug in de wedstrijd. Hij schoot via de onderkant van de lat raak. De spanning keerde terug en de thuisploeg drong NAC een enkele keer achteruit.

NAC zakte ver terug, maar kreeg toch grote kansen. Zo was invaller Jordan van der Gaag dichtbij, maar raakte hij de paal. Aan de andere kant konden de complimenten – voor de zoveelste keer dit seizoen – richting doelman Olij. Met een katachtige duik tikte hij een schot van Oliver Horvath via de paal naast.

Het bleef spannend tot het eind. Te meer dankzij prima optreden van Olij. Vijf minuten voor tijd zorgde Van der Gaag voor opluchting met 1-3. Daarmee zorgde hij voor de beslissing en kon NAC eindelijk weer de zoete smaak van een overwinning proeven.

Falende concurrentie

Buiten de eigen driepunter liep NAC ook nog eens drie punten in op concurrent De Graafschap, waardoor het gat met de gewenste plaats bij de eerste twee weer zes punten is. Daarnaast liet NEC twee punten liggen, waardoor de Bredanaars op gelijke hoogte komen met een andere concurrent.

Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Riera, Rösler, Mashart; El Allouchi, Boussaid, Ivan Ilic (76. Van Anholt), Luka Ilic (85. Van Hooijdonk); Stokkers, Dogan (66. Van der Gaag).