NAC-keeper Van Leer: ‘We zijn afgetroefd op alles’

VIDEO,,Ik kan geen verklaring geven voor hoe dit heeft kunnen gebeuren", klinkt het na afloop van de verloren wedstrijd tegen Emmen (2-0) vertwijfeld uit de mond van NAC-keeper Benjamin van Leer. ,,We zijn afgetroefd op alles.”

Van Leer zorgde ervoor dat NAC niet met grotere cijfers verloor in Emmen, maar daar had de keeper weinig boodschap aan. ,,We hebben met zijn allen verloren. We kwamen hier om aansluiting te vinden, maar we gaan naar huis met een behoorlijke achterstand op Emmen (vijf punten red.).

NAC werd tegen de promovendus afgetroefd op wilskracht, karakter, mentaliteit , inzet, creativiteit en voetbalplezier. ,,Ik zag het gebeuren en probeerde het om te zetten", aldus Van Leer. ,,Maar heel eerlijk gezegd, wist ik niet waar ik moest beginnen.”

Volledig scherm
Benjamin van Leer © ANP Pro Shots
  1. Armetierig en slap NAC verliest volkomen terecht met 2-0 van Willem II
    nabeschouwing

    Armetierig en slap NAC verliest volkomen terecht met 2-0 van Willem II

    Zoals vaker, of eigenlijk zoals bijna altijd, is het voorspel van de streekderby tussen Willem II en NAC een stuk boeiender dan de wedstrijd. De burenruzie in Tilburg waar heel de winterstop reikhalzend naar uitgekeken is, is stroperig, weinig verheffend, vlak en ontdaan van alle benodigde ingrediënten die een gerecht op smaak brengen. De 2-0-zege van Willem II wordt cadeau gedaan door een troosteloos en schuw NAC dat enorm teleurstelt.