NAC-keeper Olij zelfkritisch: 'Die eerste goal mag er niet in’

videoNAC-doelman Nick Olij noemde het punt in Eindhoven ‘zwaar bevochten’. Hij was zelfkritisch na de 2-2 tegen FC Eindhoven. ,,Ze maken een goal die er bij mij niet in mag.”

,,Een schot in de korte hoek, die moet ik gewoon pakken. Punt. Dat neem ik mezelf kwalijk”, doelde de keeper op de 1-0, vlak na rust. ,,Gelukkig maken we de 1-1 uit een penalty, daar was ik blij om. Het zou zuur zijn om zo'n wedstrijd met 1-0 te verliezen. Daarna heb ik nog wel een paar goeie ballen kunnen pakken, dus kon ik nog wel belangrijk zijn.”

,,Na die gelijkmaker proberen we de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar krijgen we snel de 2-1 tegen, da's jammer. Uiteindelijk laten we zien wat voor team we zijn door te knokken tot de 90ste minuut en de 2-2 te maken en bijna nog de 2-3", vervolgde hij. 

Aan de topper van maandag, wanneer De Graafschap op bezoek komt, wilde hij nog niet denken. ,,Dat is een topper, maar eerst wil ik vanavond goed analyseren. Kijken wat ik zelf beter had kunnen doen. Vanaf morgen leef ik naar maandag toe.” 

Volledig scherm
Nick Olij © BSR/SOCCRATES