Christiaan Bax
Volledig scherm
Christiaan Bax © BSR Agency

NAC - Jong AZ onder leiding van Bax, Gözübüyük fluit bekerduel met PSV

NAC - Jong AZ staat vrijdagavond onder leiding van arbiter Christiaan Bax. Het bekertreffen met PSV wordt donderdag 23 januari geleid door Serdar Gözübüyük.

Bax floot één keer eerder een duel van NAC dit seizoen. De 31-jarige arbiter uit Zwijndrecht had de leiding over het competitieduel NAC - MVV (2-0) op 29 november. Toen had hij slechts twee gele kaarten nodig en gaf hij NAC een penalty. Komende vrijdag heeft Bax Nanninga en Kucukerbir als assistenten. Voncken is vierde man.

De KNVB heeft ook bekendgemaakt dat het bekerduel NAC - PSV van donderdag 23 januari (20.45 uur) in handen is van Gözübüyük. In de achtste finales van het bekertoernooi is er geen VAR. Gözübüyük heeft Schaap en Honig als assistenten, Kooij is de vierde official. De ervaren arbiter floot vorige week nog de topper in de eerste divisie tussen Cambuur en FC Volendam (1-2). Vorig seizoen floot Gözübüyük het eredivisieduel tussen PSV en NAC (2-0).

Gözübüyük tijdens PSV - NAC
Volledig scherm
Gözübüyük tijdens PSV - NAC © BSR Agency
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.