Aro Muric is de nieuwe keeper van NAC
Volledig scherm
Aro Muric is de nieuwe keeper van NAC © Pro Shots / Marcel van Dorst

NAC huurt doelman Muric (19) voor een seizoen van Manchester City

De komst van Arijanet Muric liep wat vertraging op vanwege de trip naar de VS van Manchester City, maar dinsdag is de langverwachte komst van de doelman eindelijk bezegeld. Muric wordt door NAC voor een seizoen gehuurd van Manchester City en wordt beschouwd als de opvolger van de vertrokken Nigel Bertrams. 

De 19-jarige Muric, een boom van een vent getuige zijn lengte van 1.98 meter, is geboren in Zürich en in het bezit van een Zwitsers en een Montenegrijns paspoort. Gedoe met papierwerk, zoals de Serviër Luka Ilic, heeft hij derhalve niet. Wel moet hij zijn profdebuut nog maken. In dat opzicht kan hij zich spiegelen aan Thierry Ambrose. Die zette bij NAC vorig seizoen zijn eerste stappen in het betaalde voetbal en speelde meteen dertig wedstrijden. Daarin kon de Franse aanvaller met tien goals en vijf assists prima cijfers overleggen. 

Nummer 1

Tot op heden speelde Muric enkel jeugdwedstrijden voor Manchester City, dat hem in 2016 overnam van Grasshopper. Ondanks dat hij een leven lang in Zwitserland woonde, maakte Muric eind 2017 zijn debuut voor het nationale jeugdteam (onder 21) van Montenegro. 

Muric gaat spelen met nummer 1, door NAC speciaal vrijgehouden voor de goalie. De Bredase club bevestigde dinsdagmiddag ook dat Muric is vrijgegeven en speelgerechtigd is om te spelen. Niets staat de laatste aanwinst dus in de weg om voor rust te zorgen onder de Bredase lat.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen