Volledig scherm

NAC huurt Brandon Barker voor één jaar van Manchester City

ZUNDERT – Zoals verwacht wordt Brandon Barker de rest van het seizoen door Manchester City aan NAC uitgeleend. In de lijn van de samenwerking die beide clubs in april voor vijf jaar zijn aangegaan. Eerder al werden Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown voor één jaar bij NAC ondergebracht.

Barker, die woensdag bij de groep is aangesloten in Zundert, is een 19-jarige buitenspeler die op beide posities op de flanken voorin uit de voeten kan en deel uitmaakt van de Elite Development Suqad. Het beloftenteam van de Engelsen. Eind juli kreeg van hij trainer Pep Guardiola nog de kans om met het eerste van City het eerste deel van de voorbereiding mee te doen en speelde de eerste 45 minuten in de oefenwedstrijd tegen Bayern München. Vanwege de grote concurrentie bij City is besloten hem voor één jaar gratis uit te lenen aan NAC.

De competitiestart vrijdag tegen Jong FC Utrecht komt waarschijnlijk te vroeg voor Barker, omdat het papierwerk nog in orde gemaakt moet worden. Derhalve kan trainer Marinus Dijkhuizen zo goed als zeker vrijdag 13 augustus over Barker voor het eerst beschikken in de uitwedstrijd tegen Achilles’29.