Volledig scherm
Jorn Brondeel stond donderdag al op het trainingsveld van NAC.

NAC huurt Belgische keeper Brondeel voor twee jaar

BREDA - Jorn Brondeel speelt de komende twee seizoenen op huurbasis bij NAC. De 22-jarige doelman komt over van het Belgische Lierse SK. Bij die club verlengde de keeper gelijk zijn contract tot 2020.

De club kondigde donderdagochtend aan een principe-akkoord te hebben met Lierske SK. In de loop van de dag worden de formaliteiten afgerond.

Technisch directeur Hans Smulders is blij met de jonge doelman: “Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jorn al flink wat ervaring onder de lat in het Belgisch betaald voetbal. Hij heeft bij Antwerp en Lierse bewezen dat hij een betrouwbare en zeer getalenteerde goalie is. Ik weet zeker dat hij bij NAC de volgende stap kan zetten en ook in deze entourage kan excelleren.”

“Toen ik hoorde van de interesse van NAC was ik direct gecharmeerd. Allereerst vanwege de uitdaging om NAC terug te brengen naar de Eredivisie, maar ook omdat ik voel dat deze stap goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling", zei Brondeel tijdens de presentatie.

De keeper wordt gezien als de nieuwe eerste keus van trainer Dijkhuizen. Brondeel volgt daarmee de plek op van de gestopte Jelle ten Rouwelaar.

Brondeel trainde donderdagochtend al mee bij NAC.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (38%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
137 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen